Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 1 mei 2013

Kroningsfeest in Malmplassen

Gisterenavond zouden Loreena en ik naar het Kroningsfeest in Malmplassen gaan. Tino besloot ook mee te gaan en toen ging Matjo ook overstag. Hij had niet veel zin om een hele avond in zijn eentje thuis te zitten. We gingen eerst Hein ophalen, want die ging eerst nog zingen bij Sneppen. Ik moest ook even langs Vidarheim, omdat ik aan de beurt wat om voor het koffiewater (ze gebruiken oploskoffie) en een traktatie te zorgen.

We waren nogal vroeg bij Malmplassen, iets over zevenen. Swingende bartender Theo stond in het oranje achter de bar.

Daar kwam een kwartiertje later ook Danielle aan en direct daarop Peter en Ingrid. Het liep niet echt storm met deelnemers voor de quiz over Nederland. Danielle, Ingrid en ik konden zodoende nog even kijken op het grote televisiescherm, waar via YouTube de live-uitzending van de NOS te zien was. We zagen zodoende de auto met het koninklijke gezin richting de haven in Amsterdam rijden. We hebben nog gezien dat ze naar het Kroningslied moesten kijken (we vonden het alledrie eerlijk gezegd een draak van een lied) en we hebben ook nog een stuk van de rondvaart gezien.


Toen was het tijd om de zaal binnen te gaan en te beginnen met de quiz. De quizleidster zei van te voren dat we toch wel moesten winnen als Nederlanders. Het zou wel een beetje pijnlijk zijn, als we zouden verliezen. Onze groep bestond uit Peter en Ingrid, Tino, Loreena, Matjo en ik. Danielle zat aan de tafel naast ons om daar de noren te helpen.




Voordat de quiz begon, kwam een gedeelte van het korps nog langs om voor ons buiten het Wilhelmus te spelen. Dat konden wij Nederlanders erg waarderen!


En daarna was het dat tijd voor de quiz. Er waren best moeilijke vragen bij, o.a. wie de opera "De Vliegende Hollander" had gecomponeerd. Huh? Opera De Vliegende Hollander? Nooit geweten dat die er was. Welke Nederlandse componist die had gecomponeerd? Geen idee! Bleek ook geen Nederlandse componist te zijn, maar Richard Wagner. Weer wat geleerd. Aan het eind bleken wij inderdaad gewonnen te hebben met 28 punten en de tafel van Danielle werd eervol tweede met 27 punten.

Ondertussen was een gedeelte van Sneppen gearriveerd. Het mannenkoor ging het lied zingen, wat ze ook afgelopen zaterdag hadden gezongen, en Hein deed natuurlijk ook mee:




Toen was het tijd voor de band en werden de tafels opzij geschoven om een dansvloer te creeren. Hier wordt er in paren gedanst, de foxtrot en de wals bijv.


De band speelde middle of the road muziek en wat later werd er gelukkig ook vrij gedanst, zodat Danielle en ik uiteindelijk ook op de dansvloer stonden. Waar we lekker uit ons dak gingen. Danielle was al eerder ten dans gevraagd door een Noor:


Al met al hebben we een gezellige avond gehad. Alleen jammer dat de pauze die de band hield, te lang duurde. De sfeer sloeg helemaal dood. Rond twaalven hadden we het wel gezien en zijn we lekker naar huis gegaan. Wat ons opviel onderweg, was dat het nog steeds niet pikdonker was, zoals het midden in de winter is. Nog even en dan wordt het helemaal niet meer donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten