Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 22 mei 2013

Overstroming

Gisterenavond is het begonnen men regenen en het regent nog steeds. En het is geen motregen, het regent behoorlijk! Gevolg: overstromingen in de hele regio. De Rijksweg 30 tussen Tynset en afslag Vingelen is overstroomd bij de Kvennan Camping. De camping zelf staat ook helemaal onder water. Ook de asfaltweg vanaf de rijksweg naar Vingelen is gesloten vanwege overstroming. De onderstaande foto's komen van de website van de Arbeidetsrett:




Tussen Tolga en Vingelen, via de oude weg, ziet het er zo uit, met dank aan Sindre Riise, die de foto's heeft gemaakt:



Toen ik tegen half 4 Loreena ging ophalen bij de school in Vingelen, zag ik dat er hele stukken aan de zijkant van de weg waren weggeslagen. Op sommige plekken kon je elkaar met de auto niet meer passeren. De weg voor de supermarkt was ook overstroomt. Bij ons op het erf valt het gelukkig mee, maar een kilometer voor ons huis ziet de weg er zo uit:


Voorzichtig met de auto eroverheen, en anders nog een kilometer lopen. Verder komen er allemaal stroompjes en grotere stromen water de berg af, die er anders niet lopen:





Vanavond is de verwachting dat het flink door blijft regenen. En al dat water moet nog naar beneden, richting de Glomma. Normaal stroomt er bij de brug in Tolga 150 m3 water door, nu is het 350 m3.

Tja, avontuurlijk is het leven hier in Noorwegen wel :-)

1 opmerking:

  1. Ik google overstroming Noorwegen en kom op je blog uit.

    Heel Europa is in de war kwa weer. Succes daar!

    BeantwoordenVerwijderen