Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 24 mei 2013

Na de overstroming

Woensdagavond en een gedeelte van de nacht heeft het nog geregend en toen is het eindelijk gestopt. Donderdagochtend ben ik naar Tynset gereden voor boodschappen en dit is wat ik onderweg naar Vingelen tegenkwam:

1 km bij ons huis vandaan. Echt niet fijn om hier met de auto over te moeten.
 
De zijkant van de weg is weggeslagen door het vele regenwater.

De oprit naar het oude huis van Hein en Danielle, gelukkig hebben ze op de plek waar ze nu zitten niet zoveel last van de vele regenval.

De weg van de kerk naar de supermarkt, ook hier veel schade.

De gaten zijn behoorlijk diep.
 
Het kruispunt bij de supermarkt ziet er nog erg modderig uit.
 
En zo ziet de hoofdweg naar Vingelen er nu uit.
 
 
Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Vingelen. De Kvennan Camping staat gelukkig niet meer onder water, maar de boer naast de camping is niet zo gelukkig. Het water is daar wel gezakt, maar er loopt een behoorlijk diepe geul voor zijn huis, waar nog steeds water door raast. Hij kan het erf niet op of af. Onderweg naar Tynset zag ik dat er veel landerijen onder water stonden en ook de Glomma was behoorlijk buiten zijn oevers getreden. In het Gudbrandsdal is het plaatsje Kvam helemaal overstroomt, daar is het nog erger dan hier.

Toen ik weer terug kwam, waren ze bezig met de weg van de supermarkt naar de kerk te repareren. Tegen de avond hadden ze er zand overgegooit en daarover stenen. De gaten waren weer dicht en je kon er weer fatsoenlijk over rijden. Ook de plek 1 km van ons huis hebben ze geprobeerd te repareren, maar daar stroomde het water nog steeds van de berg over de weg heen, dus dat was nog niet helemaal gelukt.

Wat ik heb begrepen, is dat dit de ergste overstroming is sinds 1995. Toen schijnt het nog erger geweest te zijn. Al dat water heeft 1 voordeel: het is hier nu heel erg groen!

2 opmerkingen:

  1. Ja overal zie je de overstromingen en de schade van het water. Ook hier is het kanaal buiten zijn oevers getreden en ja wat prachtig is alles is mooi groen. Het * wassende water * De combinatie van smelten van de sneeuw en het vallen van de mega vele regen brengt dit alles . Komt bij er zijn veel bomen gekapt waardoor de aarde los raakt en makkelijker van de bergen af komt. Wat ik apart vind, de Noren tonen geen stress van dit alles !!! De nuchtere noor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oo joh angstig hoor,hopen dat het weer snel beter word.

    gr yvonne

    ps ik ga je volgen ,leuk

    BeantwoordenVerwijderen