Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 26 mei 2013

Heerlijk weer!

Na al die regen is het de afgelopen 3 dagen weer heerlijk weer. Boven de 20 graden en weer volop zon, dus heerlijk vertoeven op de veranda. Zaterdag is Matjo Hein gaan helpen. Hij heeft 1 zijde aan de buitenkant van het huis geschilderd. Tino is thuis gebleven en Loreena en ik zijn naar Røros gereden. Eerst naar de manege daar, die had een open dag. Deze manege had ook een binnenbak, dus misschien kan ze komende winter in januari en februari hier rijden. Daarna zijn we naar Johan en Rianne gegaan, die een afscheidslunch hielden. We zijn heel benieuwd hoe zij het leven in Nederland weer gaan ervaren na 11 jaar in Røros te hebben gewoond.
We zijn op de terugweg nog even langs Hein gereden om Julia, het wolvarken, nog even te bewonderen. Daarna doorgereden naar huis. We kwamen Tino nog tegen, die op de fiets even bij Matjo en Hein ging kijken. Thuis gekomen hebben we snel wat luchtigere kleding aangedaan en zijn lekker op de veranda gaan zitten. Evelien had het Yoga Journal opgestuurd en dat was zaterdag binnengekomen. Dus lekker lezen in het zonnetje. Kjell Steinar, de buurman, kwam nog even naar ons toe en zei dat we het hele stuk grond naast de veranda mochten gebruiken voor een groentetuin. Helemaal fantastisch! Ik had al eerder gevraagd of we eventueel 2 geiten zouden mogen houden. Hij had er geen probleem mee, alleen wij zouden een praktisch probleem hebben in de winter. De stal is te koud, zodat het water zou bevriezen. En kunnen geiten tegen temperaturen van -30? Dat moeten we dus nog uit gaan zoeken.
's Avonds nog een tuintafeltje geschilderd. Om 19 uur verdwijnt de zon achter de berg en wordt het een stuk frisser, dus mooie gelegenheid om te gaan schilderen. Ook nog even met Anne Kristin, de buurvrouw, staan praten. Ze vertelde dat ze dit jaar het dak van ons huis willen gaan vervangen en volgend jaar het huis willen gaan schilderen aan de buitenkant. Ik heb gezegd dat we uiteraard mee willen helpen.

Vandaag hebben Matjo en ik een wandeling gemaakt rond Olaberget, een natuurgebied hier 2 km vandaan, waar we afgelopen winter ook een paar keer gelanglauft hebben. We zijn er naar toe gereden in de vervangende auto van Matjo. Vorige week was het weer zover: een flinke regenbui en het raam aan de bestuurderskant ging weer spontaan naar beneden, om niet meer naar boven te gaan. Ook was er weer iets aan het afgassysteem (of zoiets), dus staat de auto al een paar dagen bij de garage. Als vervangende auto heeft hij het volgende vehicle gekregen:

Een Suzuki Vitara X90
We zijn gewoon over de weg gelopen. Eerst sloegen we een afslag te vroeg in, waardoor we bij het begin van de track naar de top van de Langfjellet terecht kwamen. Dat was voor vandaag niet de bedoeling, maar wel handig dat we weten waar het pad begint. Dat is niet altijd even duidelijk hier. Het werd weer een mooie wandeling.
 
 
 
 
 
We zagen in de verte ons huis nog liggen:
 
Op het laatst kwamen we bij het beginpunt van de skiloipe aan. De loipe blijkt over een, in de winter bevroren, beek te lopen. Wel grappig.
 
 
In de 2e helft van de middag zijn de mannen begonnen met een begin te maken met de groentetuin:
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten