Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 3 juni 2012

Tino in Oslo

Vrijdagochtend om half 7 heeft Matjo Tino naar het station gebracht. Om half 12 's avonds was hij weer thuis. Het kostte enige moeite om alles uit hem te krijgen (hij is niet zo'n enthousiaste verteller of het moet over zijn gitaar gaan), maar ik heb nu ongeveer een beeld wat hij de hele dag heeft uitgespookt.

In Oslo aangekomen zijn ze te voet naar de NRK studio geweest. NRK is de Noorse staatsomroep. Ze zijn daar rondgeleid in, wat ik begrepen heb, voornamelijk de geluidsstudio. Tino zag nog een paar mooie basgitaren en nog wat dingen die met gitaren te maken hebben. Ik geloof dat hij dit gedeelte van de dag wel redelijk leuk vond. Daarna zijn ze naar een of ander kindermuseum geweest, ik denk dat het een speelgoedmuseum was. Daar vond hij weinig aan, erg saai. Daarna zijn ze nog op zoek gegaan naar een muziekwinkel en hebben ze die ook nog gevonden. Dat was natuurlijk het betere werk. Hij had wat geld van ons meegekregen en heeft daar een slide voor zijn gitaar gekocht. En toen was het etenstijd. Ze zijn in een restaurant gaan eten, en zoals altijd nam Tino frites. Hij is daarna met nog een paar leerlingen en een aantal leraren weer terug naar het station gegaan, waar om een uur of 7 de trein weer vertrok richting Hamar. De meeste leerlingen bleven in Oslo voor een concert van Pitbul, met daarna een overnachting. Maar wie is Pitbul nu weer? Een of andere blanke, kale rapartiest uit de VS.
Pitbul
In de trein kreeg een leraar een smsje dat de meeste leerlingen het concert niet erg konden waarderen en vroegtijdig weg zijn gegaan. Jammer voor Pitbul.
Onderweg (of dat nu op de heen- of op de terugweg was weet ik niet) zag iedereen nog 3 elanden en Tino zag er later ook nog 2. De treinreis beviel het prima. Al met al geen superdag, maar wel een goede ervaring voor hem.

Vorige week was het superweer, 2e pinksteren is het weer hier helemaal omgeslagen. De hele week lage temperaturen tussen de 0 en 8 graden, met 's nachts af en toe nachtvorst. Maar wel droog en redelijk zonnig. Vandaag regent het, maar de weersverwachting is dat het de komende dagen wel warmer wordt. In Hodalen en Kasa heeft het gisteren en afgelopen nacht nog gesneeuwd. Echt bergweer.

Vanmiddag hebben we 2 bezichtigingen in Øversjødalen. De kans dat we er gaan wonen is toch wel klein. Ik heb bij Storsteigen nagevraagd wat de schooltijden zijn en die zijn van maandag tot donderdag van 8.30 tot 15.40 uur en vrijdag van 8.30 tot 11.45 uur. De reis van Tolga naar Alvdal duurt een uur, van Øversjødalen naar Alvdal duurt minstens nog een half uur langer. Niet te doen voor Tino. Maar je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt, en van zo'n bezichtiging leer je altijd weer wat.

Vanavond komt er nog iemand eten. Een medecursiste van Matjo, die ook bij de Hodalen hutspottocht was op 1 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten