Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 25 juni 2012

Feestweekend

Afgelopen vrijdag zijn we gezellig met z'n viertjes naar Røros geweest. Tino en Loreena hadden geen zin, dus konden we op het gemak de kerk van Røros eens bekijken, want die hadden Matjo en ik ook nog niet gezien aan de binnenkant. Het bleek een hele mooie kerk te zijn. Daarna zijn we achter de kerk naar boven geklommen, waar we op het kerkhof terecht kwamen. In eerste instantie leek die niet erg groot, maar toen we iets verder liepen, bleek het een behoorlijk grote begraafplaats te zijn. Daarna nog even naar het mijngebied geweest en door oude straatjes geslenterd.
Binnenin de kerk van Røros.

De begraafplaats achter de kerk.
Het mijngebied in Røros.
Oud straatje met huizen met grasdaken.

Vrijdagavond mocht Loreena diplomarijden met paardrijden. Hier in Noorwegen kun je rijden voor graad 1 t/m 6, Loreena mocht graad 2 doen. Vanavond is het de diplomauitreiking, met een grilfeestje. Er zijn nog 2 meisjes die afgelopen weekend mochten afrijden. Voor Loreena was het weer een mooie gelegenheid om haar wedstrijdtenue weer eens aan te trekken.
Loreena in wedstrijdtenue.
We hebben Loreena rond 18.15 uur weer opgehaald. We waren in dit geval: Matjo, René, Ineke, Tino en ik. Met Loreena in de bagagebak zijn we naar ons misschien toekomstige huis in Vingelen gereden voor een bezichtiging. De boer bleek een hele aardige kerel te zijn. Het huis was prima van afmeting, logischer ingedeeld dan ons huidige huis. 3 ruime slaapkamers en een klein werkkamertje boven, beneden een grote keuken, ruime woonkamer, extra werk/slaapkamer, badkamertje, aparte wc en ruime hal. Het was een licht huis met een fenominaal uitzicht. Deze week beslissen we of we het gaan huren ja of nee. Matjo wilde eerst nog wat praktische zaken op een rij zetten. Loreena zag het huis helemaal zitten. Tino wil gewoon niet verhuizen, naar wat voor huis dan ook.

Zaterdag zijn René en Ineke samen richting Zweden gereden met de camper. Ze kwamen daar terecht in een kudde van zo'm 200 rendieren. Wauw, wat een leuke ervaring! Hopelijk gebeurt ons dan ook nog eens.
Matjo en ik hebben zaterdagmorgen Tino eerst naar de boerderij van Dennis gebracht en zijn toen met Loreena naar Tynset gereden voor de boodschappen. Aangezien Tino geen nieuwe fiets wil (mountainbike) en Loreena wel, zijn we ook nog naar de sportzaak gelopen om ons te orienteren. We gingen weg met een fiets. We mochten een fietsdrager lenen, die we deze week weer terug kunnen brengen. Loreena helemaal happy met haar terreinfiets, zoals dat hier heet.
Matjo is vervolgens weer naar Kåsa gereden om Tino op te halen en ik ben een salade gaan maken voor het feest van Kari. Tino ging ook mee, Loreena bleef thuis. We werden om 16.00 uur in de kerk verwacht, waar we een aantal muzikale optredens kregen. O.a. van Kari's zoon Svein, die op het kerkorgel een vriend van hem begeleidde, die elektrische gitaar speelde. Een niet echt gewone combinatie, maar het klonk geweldig. Daarna is iedereen naar een seter (zomerboerderij) in Telneset gereden, een gehucht tussen Tolga en Tynset. Daar heeft eerst ons koor een aantal liedjes gezongen en toen was het buffet. Iedereen had wat meegebracht en Kari had gezorgd voor allerlei drank en drankjes. Danielle en Hein waren ook uitgenodigd en verder bleek ik al behoorlijk wat mensen te kennen. Rond elven waren Matjo en Tino het wel beu en zijn we weer naar huis gereden, waar de camper alweer voor de deur stond.

Zondag hebben we 's morgens nog door Tolga gewandeld. 's Middags zijn René en Ineke nog even gaan fietsen en daarna zijn we begonnen met de voorbereiding voor het oosters buffet. Halverwege de middag kwam de fam. van Gastel en Dennis en eind van de middag Barbara. Ik had kake gebakken en Matjo, René en Ineke hadden voor o.a. nasi (met dank aan de nasikruiden van Ineke), kipsaté, noedels, rijst, en nog wat oosterse woksauzen gezorgd. Barbara had nog chocoladetaart meegenomen, kortom, we hebben met zijn allen heerlijk gesmuld. Alleen Dennis niet, want die moest onverwachts terug naar huis omdat er een koe ontsnapt was.

Vanochtend rond 10 uur zijn zwager en schoonzus weer verder gereden. Het waren absoluut erg gezellig dagen. En ik vond het weer erg leuk om ze te laten zien waar we nu wonen en hoe we hier leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten