Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 6 juni 2012

Nederlanders

Zoals elke woensdagochtend sinds 17 mei, is ook deze morgen de bloemenman er weer. Hij staat met zijn planten op de parkeerplaats bij Malmplassen. Jammer alleen, dat bloemen en planten hier in Noorwegen zo duur zijn.

De bloemenman voor Malmplassen.

Verder vandaag iets heel ongewoons: ontzettend veel Nederlandse auto's met caravan en Nederlandse campers die door Tolga reden. Toen Loreena en ik even richting de supermarkt liepen, kwamen we een echtpaar uit Hansweert tegen. Ze vertelden dat ze met ongeveer 20 caravans en campers waren en dat het een campingrondreis van de ANWB is. Ik kwam Eleonie nog tegen en die was een aantal Nederlanders in de supermarkt tegengekomen. Ze vonden dat er maar weinig te doen was hier. Jammer dat Westerngata er nog niet is. Er is hier wel veel te doen, het is alleen niet zichtbaar. Het is de bedoeling dat er in Westerngata ook een toeristeninfopunt komt, zodat alle activiteiten in de kommune wel zichtbaar worden. Hopelijk wil de gemeente hier geld in stoppen. Ik geloof echt dat iedereen, zowel de toerist als de inwoner van Tolga, hier beter van wordt.

Nederlandse camper en caravan


Vandaag de laatste dag vrij voor de kids. De staking is gelukkig afgelopen, er is een overeenkomst gesloten tussen alle partijen. Dus morgen weer naar school, want vandaag moet eerst alles schoongemaakt worden. Loreena heeft deze extra vrije dag benut door 3 km te gaan hardlopen. Goed voor de conditie, was haar argument. Tijdens de gymles wordt dit ook regelmatig gedaan.
Bijna thuis na 3 km hardlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten