Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 4 juni 2012

Huizenzoektocht

Gisterenmiddag hebben we 3 huizen bekeken in Øversjødalen. Eerst het gele huis. We waren een kwartier te vroeg, maar de eigenaar was er al. Peter en Ingrid waren wel keurig op tijd. Het huis is gebouwd in 1873 en is in 2009 compleet gerenoveerd. De eigenaar had de ene helft van het huis in oude staat gelaten, dat wil zeggen met brede balken en oude houten vloeren. De andere helft was opnieuw betimmerd. Het was een sfeervol huis, maar voor ons een beetje onpraktisch ingedeeld. Beneden was nog te doen, maar boven waren 2 hele grote slaapkamers. Beneden was een hele kleine 3e slaapkamer, waar net een bed en nachtkastje inpastte, met eigen wc, dat weer wel. Maar om nou het ene kind in een grote slaapkamer te leggen en de ander in het piepkleintje, leek ons niet erg bevordelijk voor de vrede in huis. Dus dit huis wordt het sowieso niet, even niet gekeken naar de afstand van Øversjødalen naar Alvdal.
Daarna zijn we met z'n allen naar het groene huis gegaan. In dit huis hebben tot anderhalf jaar geleden de ouders van de eigenaresse gewoond. Die moesten toen naar het bejaardentehuis. Het huis dateert uit 1963. Boven 3 even grote slaapkamers, dus geen ruzie wie de grotere slaapkamer krijgt en wie de kleinere. Ook beneden lekker ruim, met zo'n typische noorse keuken uit de jaren 60. En onder het hele huis een kelder, heel veel opslagruimte dus. Alleen de badkamer, daar moest nog iets aan gedaan worden. Nu was het een douchehok aan het eind van de overloop boven, afgeschermd met een gordijn. De eigenaresse wilde van het 4e kleine kamertje een badkamer maken. Goed idee, lijkt me. Kortom: ik zou er zo in willen. Maar we zitten nog wel met de afstand naar Alvdal, dus voorlopig even niet.
Daarna zijn we naar nog een huis gereden. Ingrid had gelezen en/of gehoord dat dit ook te huur is. Dit huis lag heerlijk rustig met een fantastisch uitzicht. Maar het was in een behoorlijk slechte staat. Verschrikkelijk gewoon, over kapitaalvernietiging gesproken. Ingrid en ik hebben nog door de ramen staan turen, tussen de kieren van de gordijnen door. Het hele huis was volgestouwd met rotzooi. Iets typisch noors, want dat heb ik al meer gehoord. Dat Noren die een huis overhebben, gebruiken als dumpplaats voor allerlei rotzooi. Bij de afvaldienst inleveren kost immers geld. Dit huis wordt het dus zeker helemaal niet.
De komende week eens kijken of het huis in Vingelen iets is. Het blijkt niet het huis te zijn wat we eerst dachten. Het is een groot wit huis, dat onderdeel is van een boerderij. De eigenaren van het huis wonen op hetzelfde erf in een ander, moderner huis. Spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten