Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 1 februari 2012

Bevroren waterleiding

Toen ik gisterenochtend boven kwam (onze slaapkamer is beneden), bleken we geen water te hebben. Erg onhandig! Dan merk je pas hoeveel water je gebruikt. We hadden nog wat water in een kan zitten, waarmee de kinderen hun tanden hebben gepoetst. Tegen negenen ben ik naar het gemeentehuis gelopen (5 minuutjes lopen van huis), om dit te melden, want het is een huis van de gemeente. De wachtmeester kwam al snel en volgens hem was de waterleiding bevroren. Dat was even balen, we hadden zo ons best gedaan om alles warm te houden beneden. Zelfs in het opslaghokje waar de waterleiding binnen komt, was het verwarmingselementje aan. Maar dit bleek dus helaas niet voldoende te zijn geweest. De bevriezing zat aan de buitenkant, op de plek waar de waterleiding binnenkwam. De wachtmeester heeft er een extra kacheltje met ventilator gezet en toen was het wachten geblazen. Hij zou later terugkomen om te checken. Dus moest ik het de hele ochtend zonder koffie of thee doen. Niet leuk. Tegen enen kwam de wachtmeester terug, maar helaas, nog steeds geen water. Wat hij en zijn hulp toen allemaal gedaan hebben, geen idee. Opeens ging zelfs het rookalarm beneden af en het rook ook een beetje branderig. Maar ze hebben het toch voor elkaar gekregen. Hij heeft ook iets met de toilet beneden gedaan, zodat het water continue doorstroomt. Dit om te voorkomen dat de boel weer bevriest. Dus om half 2 's middags kon ik dan eindelijk koffie zetten. De temperatuur was de hele dag niet boven de -21 uit gekomen.

Vanochtend is het nog kouder. -27. En dat is toch wel koud! Het ijs zit zelfs aan de binnenkant van de ramen. Nu zitten er in dit huis nogal wat tochtkieren. Het is begin jaren 80 gebouwd en niet super geisoleerd. Gelukkig kunnen we het in huis goed warm houden. En met pantoffels aan heb je geen last van koude voeten door de tocht.


1 opmerking:

  1. Hallo,

    Ik volg dit blog nu al een tijdje. Wij willen binnenkort ook naar Noorwegwn verhuizen en dan zo'n blog lezen is natuurlijk super-leuk!

    De temperatuur bij ons is nu zo rond de -10 's nachts en het hele land is in rep en roer! Wat een verschil met Norge zeg! Grappig ook om te lezen hoe jullie met zo'n tegenvaller om gaan. Geen water, dus melden, kacheltje zetten en afwachten.... Klinkt zo typisch Noors! Iets wat ik zelf ook wel zou kunnen doen. :)

    Groeten,

    Martijn en familie...

    BeantwoordenVerwijderen