Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 20 februari 2012

Wintervakantie

Deze week is het wintervakantie voor de kinderen en ook voor mij, want ik hoef niet om 7 uur mijn bed uit elke dag. Helaas niet voor Matjo, want die arme jongen moet gewoon werken. Verder hebben we bezoek uit Nederland. De hele week zijn onze vrienden uit het Oosten van Nederland op bezoek. Supergezellig!
Gisteren zijn ook engelse vrienden langsgeweest. Ze wonen hier in de gemeente Tolga en hebben een hondesledebedrijfje: http://www.dogsleddingexpeditions.com/. We zijn al een keer bij hen geweest en nu zijn ze bij ons komen eten. Erg gezellig, zo met z'n allen.
Deze week staan er een heleboel leuke dingen op het programma. Morgen (dinsdag) gaan we naar Mel en Nigel voor een hondesledetocht. Heel benieuwd hoe dat allemaal zal gaan. Woensdag gaan we naar de Røros Martnan: http://www.rorosmartnan.no/index.php?c=39&kat=R%F8rosmartnan. Hier komen de hele week allemaal paardesledes uit de hele omgeving. Er is een soort braderie waar allerlei traditionele produkten worden verkocht. En donderdag gaan we naar het skicentrum op de Hummelfjell. De bedoeling is om skies te huren en te gaan langlaufen en/of alpineskien. Loreena en ik gaan waarschijnlijk langlaufen, Tino weet nog niet of hij meegaat en onze vrienden gaan het waarschijnlijk allebei doen, want die hebben dat al meer gedaan. Vrijdag is Matjo vrij en dan mag hij beslissen wat we die dag gaan doen. Zaterdag gaan ze weer terug naar Nederland. En dan is de vakantie weer voorbij.
Het weer is vrij zacht, nu -5. Afgelopen vrijdag was het ineens -18 's morgens, overdag liep de temperatuur op naar -10. De hele voorgaande week hadden we temperaturen van -3 tot 0 graden, wat best wel warm aanvoelde, vergeleken met de -20 die we nu gewend waren. Het heeft ook veel gesneeuwd, er ligt nu zo'n 65 cm sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten