Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 16 februari 2012

Cultuur in Noorwegen

Gisterenavond zijn we naar een optreden van Loreena geweest. Loreena speelt f-hoorn (valthorn in het noors) in het Tolga Skolekorps. We hadden eerst helemaal niet in de gaten dat het om een concours ging, Loreena zelf ook niet. Daar kwamen we dus gisterenavond pas achter. Behalve in het Skolekorps, is ze sinds begin januari ook aan het oefenen in een apart groepje en gisterenavond kwamen we er ook achter wat dat nu precies voor groep was.

Het concours was een UKM concours. UKM staat voor Ungdommens Kulturmønstring, oftewel Jongeren Cultuurvoorstelling. Elke gemeente kan zo'n concours houden en uit de deelnemers zo'n 30 deelnemers kiezen die doorgaan naar het provinciale UKM-concours. En dat was dus gisterenavond het geval. Het moet gezegd worden: er zaten echt goede voorstellingen tussen! Er zat ook een 6-koppige jury, die aan het eind de prijzen bekend maakte. Eerst een aantal aanmoedigingsprijzen en 1 daarvan was voor het Tolga Skolekorps. Helemaal geweldig natuurlijk. Het leuke aan hun optreden was, dat ze niet zaten, maar bewegingen uitvoerden op de muziek, wat direct een stuk leuker was om naar te kijken.

De groep waar Loreena ook nog in speelde, heet Dørstokk. Ook Meine, een Nederlandse jongen die bariton speelt, speelt in die groep. Dørstokk speelde gisterenavond een liedje van Paul Simon, Late in the evening. Er was een gitarist/zanger, , nog een gitarist, drummer (de dirigent van het Skolekorps), een pianist en 5 blazers, waaronder dus Meine met zijn bariton en Loreena met haar hoorn. Er werd staande gespeeld en ook hier weer bewegingen op de muziek. Leuk om te zien en te horen. En toen werden de deelnemers voor Hamar, waar het provinciale concours wordt gehouden, bekend gemaakt. Dørstokk was 1 van de uitverkorenen om naar Hamar te gaan. Helemaal super! Dus 28 en 29 april zit Loreena in Hamar.

Loreena met Dørstokk

Het Tolga Skolekorps.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten