Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 22 februari 2012

Rørosmartnan

De hondesledetocht gisteren is niet doorgegaan, omdat er teveel wind stond. We hopen dat het a.s. vrijdag alsnog doorgaat. In plaats daarvan hebben Frank, Ellen en ik gisteren een heerlijke wandeling gemaakt in de buurt van Vingelen. Het was prachtig weer, iets onder nul met stralende blauwe lucht. Alleen de wind maakte het koud, dus dik ingepakt, met skibroeken over onze gewone broeken aan. En dat was prima te doen.
Wandelen in de buurt van Vingelen
Vandaag zijn we naar Røros geweest, naar de martnan. Dat was heel erg gezellig! Matjo moest helaas nog werken, dus zijn we met z'n zessen geweest. We konden net in de auto: Loreena bij Ellen op schoot achterin en daarnaast de 2 jongens. Gelukkig was het niet al te lang rijden, iets meer dan een half uur. We waren er vrij vroeg: kwart over 11 en het was nog niet al te druk. We zijn eerst maar langs alle kraampjes gewandeld. Heel anders dan een Nederlandse braderie. Er worden veel typisch noorse spullen verkocht, zoals noorse truien en vesten, veel huiden van rendieren en schapen, noorse wanten en mutsen en ook sjamanistische spullen bij de kraampjes van de Samen. En natuurlijk de diverse eettentjes, met noorse lapper, heel veel verschillende worsten, maar ook gewoon broodjes hamburger. De sfeer was erg gezellig. We zijn ook nog even langs Kari geweest, een vriendin van mij die haar schilderijen tentoonstelde in een klein galerietje. Ze vond het erg leuk dat we langs kwamen.
We hebben allemaal iets van ons gading kunnen vinden. Ik heb eindelijk mijn noorse trui, hoewel die niet van echte wol is. Maar wel het typisch noorse design met zo'n leuke sluiting. Tino is helemaal in zijn nopjes, die vond een cd met zuid-amerikaanse panfluitmuziek, een zakmes met wolvenafbeeldingen op en een fleecevest met wolvenprint. Loreena heeft een klein rendierenkleedje gekocht en een mooie trui. Ook onze vrienden zijn gevallen voor een trui voor allebei.
Rond half 3 hadden we het wel gezien en zijn we moe, maar voldaan weer terug naar Tolga gereden.

Rørosmartnan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten