Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 5 februari 2012

Fedmundløpet

De Femundløpet is een hondeslederace/tocht die begint in Røros en via o.a. Drevsjø, Tynset en Tolga ook weer eindigt in Røros. Er zijn 3 categorien: de 600 km, de 400 km en de junioren. De 600 km start donderdag, de 400 km start vrijdag en de junioren vertrekken zaterdag en rijden alleen naar Drevsjø en dan weer terug. Een gedeelte van het parcours gaat door het Femund Nationaal Park, vandaar ook de naam.
Loreena had afgelopen vrijdag al een stuk of 5 sledes gezien, toen ze in de bus naar Røros zat. Ze had daar het oefenkamp met het muziekkorps. De bus moest een minuut of 5 wachten voor de overstekende hondesledes. Loreena heeft het overigens wel leuk gehad. Ze is o.a. 10 meter naar boven geklommen op een klimmuur, verder heel veel gespeeld (ze kon op het laatst geen noot meer uit haar hoorn krijgen, omdat ze zo last had van haar blokjesbeugel) en ze zijn zaterdagmiddag geeindigd met bowlen. Rond 6 uur is ze weer thuis gebracht. Al met al was het leuk geweest, alleen gaf ze gisterenavond wel aan, dat ze het zo moeilijk vond om contact te maken in de zin van eventuele vriendschappen. Ze weet niet goed hoe hier alles in zijn werk gaat en durft niet helemaal haarzelf te zijn.
Verder met de Femundløpet:
Het leek ons wel erg leuk om hier in Tolga te gaan kijken bij het checkpoint. Volgens de website (www.fedmundløpet.no) zouden de eerste sledes rond 10 uur 's avonds in Tolga verwacht worden. Volgens de website van de Kommune zou er vanaf 18.30 uur al iets van vermaak zijn bij de sporthallen, waar de sledes aankomen. Dus zijn wij rond kwart over 8 naar de sporthallen gelopen. Er was sfeerverlichting buiten en binnen zaten een aantal mensen aan tafeltjes in een soort kantine en er speelden wat kinderen buiten. We hadden niet zoiets van, daar gaan we nu eens gezellig bijzitten. Bij de aankomst was nog niks te beleven. Het was -16, een beetje wind en het sneeuwde. Dus na een kwartier hadden we zoiets van, we gaan weer terug naar huis, dit kan nog wel uren duren en dan zijn we echt ijsklontjes.
Dus zijn we weer terug naar huis gelopen en daar ontdekten we op de website dat er live webcams waren geinstalleerd bij het checkpoint in Tynset en in Tolga. Dus wij ingespannen turen naar de beelden van de webcam in Tolga en af en toe naar die van Tynset. Rond kwart over 10 zagen we een slede bij Tynset doorkomen. In Tolga gebeurde nog steeds niks. Tegen kwart voor 11 gebeurde er wat. We zagen een licht naderen en het was een ............ sneeuwscooter. Even later reed dezelfde sneeuwscooter weer terug. Loreena bedacht dat het misschien iemand was, die kwam zeggen dat er een slee aankwam. Dat vonden we wel een intelligente opmerking. En om 11 uur ............. ging het beeld op zwart. Tolga was off air. Dat schoot lekker op.
Toen ontdekten we op de website een lijst van deelnemers, en waar ze op dat moment ongeveer waren. Het bleek dat de 1e slee rond half 12 in Tolga werd verwacht. Toen besloten we om maar naar bed te gaan en de volgende morgen te gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten