Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 1 april 2012

Hodalen Hutspot skitocht

Zo, dat was me een weekend wel. Maar eerst afgelopen vrijdag. De laatste schooldag voor de paasvakantie. Er was een buitenaktiviteitendag gepland voor klas 8 t/m 10. De bedoeling was dat er naar een skihut gelanglauft werd, daar werden allerlei aktiviteiten gedaan en aan het eind werd er weer terug geskiet naar Tolga. Tino en Loreena konden, samen met 2 andere kinderen, niet of niet goed genoeg skien, dus die reden mee met een leraar naar de hut. Jammer genoeg werden alle aktiviteiten op skies gedaan, dus ze hebben zich behoorlijk zitten vervelen. Volgend jaar beter.

Zaterdag heeft Matjo Tino en mij in Hodalen afgezet, waar we mee gingen helpen met de voorbereidingen voor de Hodalen Hutspot skitocht de voglende dag. We waren met een ploeg van 14 mensen, incl. de jongelui. Ik heb 's ochtends samen met Tino 20 kg appels weggeschild voor de appelmoes, en die ook gemaakt, en 's middags heb ik nog even Peter meegeholpen met het snijden van het spek. Rond 3 uur kwam Matjo ons weer ophalen.

Vandaag, Palmzondag, zijn we met z'n vieren naar Hodalen gegaan om mee te helpen. Samen met Ingrid vormde ik de afwasploeg. Loreena zat achter de kassa, Matjo schepte het eten op en Tino liep heen en weer met vuile en schone borden en bestek. Het is een groot succes geworden, er kwam veel volk op af. Niet zo zeer op de skitocht, maar dat lag waarschijnlijk aan het weer. Het sneeuwde en waaide behoorlijk, niet echt ideaal skiweer. Maar voor het typische hollandse eten kwamen veel mensen naar de Fjellstue in Hodalen. Het menu: voorgerecht: groentesoep met balletjes, hoofdgerecht: hutspot, met keuze uit Hema rookworst, klapstuk, hete bliksem, appelmoes. En als dessert: chocoladevla met slagroom en appeltaart. Alles met verse ingredienten, allemaal door ons zelf gesneden en verwerkt. Dennis zorgde voor verse melk van de koe voor de chocoladevla. Yvonne en Femke bakten in 2 dagen 16 appeltaarten. Hein, Theo en Eleonie kookten voor 120 man hutspot en hete bliksem. Op een gegeven moment was het zo druk met vuile vaat, dat Ingrid en ik achter liepen. Om 6 uur vertrokken de laatste mensen en konden we terugkijken op een heel geslaagd evenement. Er was al diverse keren gevraagd of we dit volgend jaar weer gingen doen, dus Palmzondag 2013 staat al in de agenda voor de 2e Hodalen Hutspot skitocht.

Tino en Jildou en de keuken aan het roeren.

Uitleg van Eleonie over de kaartverkoop, vlnr: Femke, Ingrid, Colinda, Peter, Eleonie en Loreena.

Tino, vriendinnetje van Maan, Maan op schoot bij Loreena.

Matjo en Jildou.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten