Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 11 april 2012

1 jaar geleden

Vandaag is het 1 jaar geleden dat mijn vader is overleden. Het is best een heftig jaar geweest. Eerst het overlijden van mijn vader, met alle toestanden daar rond. In mei nog naar Noorwegen om onze toekomstige gemeente en toekomstig huis te gaan bekijken. In juni alle afscheidsfeestjes en dan 1 juli de verhuizing naar Noorwegen. De 1e 4 moeilijk maanden in Åseral en dan 1 november weer een verhuizing naar de andere kant van Noorwegen, naar Tolga. Voor de 2e keer in een half jaar weer opnieuw beginnen.
Gelukkig hebben we hier onze plek gevonden. Matjo is sinds gisteren met Chi Kung begonnen in Os. Ik zing nog steeds hier bij het koor. Loreena gaat lekker in het Skolekorps en ook met Tino gaat het langzaam maar zeker beter. Af en toe heeft hij nog een dip, maar die duren steeds korter. Het grootste probleem voor hem is het Noors. Hij vindt het geen leuke taal en wil het eigenlijk ook niet leren. Maar ongemerkt kan hij het al beter dan hij zelf beseft.

Afgelopen maandag, 2e Paasdag, hebben Matjo en ik nog een heerlijke wandeling gemaakt hier in de omgeving. We zijn het setergedeelte in gelopen, met mooi uitzicht als beloning. Het hoogste punt waar we liepen was op 750 meter hoogte, waar nog best behoorlijk sneeuw lag.

Het mooie uitzicht.
A.s. zaterdag gaat Tino een dagje helpen bij Mel en Nigel van Husky Active. Goed voor hem, lekker met die honden bezig zijn. Ik ga met het koor een dag naar Røros. We hebben een seminar met een ander koor. Tussendoor een vrij uitgebreide lunchpauze (van 13 tot 15 uur), waarin je het centrum in kan. Aan het eind van de middag een uitleg bij Rørosrein, een rendierbedrijf. Na de uitleg een uitgebreid diner en gezellig samenzijn. Ik ben de hele dag dus onder de pannen.
Vanavond hebben we nog een ouderinformatieavond op school over de 8e klas. We krijgen te horen wat er nog allemaal voor aktiviteiten gepland staan dit voorjaar en ook over de leerlingbedrijven in de 9e klas. De leerlingen gaan dan een eigen bedrijfje beginnen, bijv. pizza´s maken en verkopen aan de andere leerlingen.
En dan is het nog een week of 10 tot de zomervakantie begint op 22 juni. Daartussen nog wat vrije dagen op 30 april en 1 mei, 17 en 18 mei en 2e Pinksteren. Ben heel benieuwd hoe het hier wordt in het voorjaar en de zomer. De sneeuw is hier in het dal bijna helemaal verdwenen, alleen op de velden zie je nog wat liggen en soms langs de kant van de weg van die vieze zwarte sneeuw. Hopelijk verdwijnt dat snel. Witte sneeuw is leuk, zwarte sneeuw, daar is niks aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten