Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 20 januari 2012

Inzichten en TV

Voor ik het over die inzichten ga hebben, eerst de tv. We hebben nu tv-aansluiting besteld, bij ViaSat. Wat prijs betreft, was er geen verschil met CanalDigital, voor het folkepakket (het standaardpakket) betaal je bij beiden 219 kronen per maand. Alleen had ViaSat een aanbieding, namelijk 2 maanden het volledige pakket (Gulpakket) gratis. In die 2 maanden moet je dan aangeven welk pakket je gaat gebruiken. Ze hopen natuurlijk dat je het Gulpakket blijft gebruiken, wat we dus niet gaan doen. Maar goed, a.s. dinsdag komen ze de boel aansluiten en de parabool ophangen. Het duurde een half uur, voor ik die afspraak telefonisch geregeld had, maar het is toch gelukt.

Nu die inzichten. Dit gaat eigenlijk over Tino. Hoe gaat het nu met hem? Nou, op en af, met woensdagavond als voorlopig dieptepunt. We hadden een infobijeenkomst op school over vervolgopleidingen. Het was de bedoeling dat we een afspraak zouden maken met Else van de Storsteigen Skole, om Tino een dag mee te laten lopen. Dat zou volgende week moeten gebeuren. Maar Tino zag dit nog helemaal niet zitten. Gelukkig kon ze dat wel begrijpen. Nu is het zo dat hij bij de aanvraag, 3 keuzes moet opgeven voor opleidingen. En nu ziet hij het helemaal niet meer zitten. Hij weet niet meer wat hij nu wil. Woensdagavond was een flinke huilbui het gevolg.
Hij is begonnen men online tarotkaarten te trekken en frappant genoeg, zeggen deze kaarten allemaal precies waar hij nu mee bezig is. Woensdagavond had hij kaarten getrokken, waarin stond dat hij op dit moment twijfelt, geen keuze kan maken, onverschillig is ten aanzien van wat er rond hem gebeurd. En gisteren trok hij kaarten, die zeiden dat hij afscheid moet nemen van het oude, om daarna met het nieuwe te kunnen beginnen. Matjo en ik hebben gisteren lang met hem gepraat. We hebben o.a. gezegd dat hij zelf de keuze heeft om gelukkig of ongelukkig te zijn. Als hij aan Nederland blijft hangen (het oude) en alles daar heel rooskleurig en niet realistisch blijft zien, zal hij hier in Noorwegen (het nieuwe) nooit gelukkig worden. Hij kan pas verder als hij tegen zichzelf zegt: Nederland was goed, Noorwegen wordt beter, als hij stopt met tegen de stroom van het leven in te gaan. We hadden het idee dat er wel het een en ander tot hem doordrong. Hij was in ieder geval een stuk vrolijker na dit gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten