Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 8 januari 2012

Haltdalen

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij een Nederlandse collega en haar man in Haltdalen. Haltdalen ligt zo'n 45 km boven Røros, dus ongeveer 75 km bij ons vandaan. Onderweg weer prachtige winterse taferelen. Wat is de omgeving hier toch prachtig, daar blijf ik me over verbazen.

Ik had instructies gekregen om te bellen zodra we de tunnel door waren. Ger vertelde me toen dat we onze auto ergens moesten parkeren, waar hij ons op zou komen halen. Dat was maar goed ook, want het was toch redelijk steil naar boven en Matjo had waarschijnlijk z'n sneeuwkettingen nodig gehad om daar te komen. Ger en Gerda hadden vanuit hun huis een prachtig uitzicht. Ook daar is het mooi, en anders dan hier in Tolga. Ger liet nog allerlei jaloersmakende foto's zien, die hij tijdens zijn ritten (hij is vrachtwagenchauffeur) van allerlei wild had gemaakt. We hadden het plan om rond vijven weer thuis te zijn, want Tino en Loreena hadden geen zin om mee te gaan. Maar het was zo gezellig dat het een uur later werd.

Tino en Loreena hadden zich ondertussen goed bezig gehouden. Tino had nog gestofzuigd en zowaar de houtkachel aangestoken! Ook hadden ze wat eten voor zichzelf klaargemaakt.

Gisteren hebben we nog een klein ventilatortje gekocht wat je op je houtkachel zet. Door het verschil in temperatuur gaat dit vanzelf draaien en het zorgt ervoor dat de warmte zich beter verspreid. Het werkt als een trein en zou er ook voor zorgen dat je minder hout verbruikt.

Verder de afgelopen week een paar keer met de kids in de sneeuw gespeeld. We hebben nog een paar kleine sleetjes erbij gekocht, dus ook moeders gaat nu het heuveltje af :-). We hebben de grootste lol op deze manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten