Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 3 november 2011

Tolga Skole

Onze eerste dag in Tolga. Om 9 uur hadden we een afspraak met de rektor op Tolga Skole. Per Sindre heet hij. Er was ook iemand aanwezig van de PPT (de noorse schoolbegeleidingsdienst). Per Sindre kwam vertelde zijn ideeen over Tino. Hij had het voorstel om Tino 1 dag in de week op de boerderij te laten werken. Deze boerderij wordt gerund door 1 van de leraren. Verder 1 dag in de week de hele dag met de Art lerares. Zij is een nederlandse en geeft voornamelijk tekenen en schilderen. Tino kan de hele dag bij haar blijven, terwijl zij les geeft aan de 8e, 9e en 10e klas. Het is de bedoeling dat er tijdens deze lessen ook veel noors wordt gepraat. De overige 3 dagen komt hij waarschijnlijk in de 10e klas of bij een assistent die speciale kinderen onder haar hoede heeft. Op dit moment heeft zij 1 pupil. Als Tino bij haar komt, komt de focus te liggen op de vakken noors, engels en wiskunde. Volgende week gaat de 10e klas 2 dagen videregående scholen bekijken, dus die week wordt gebruikt om het een en ander voor te bereiden voor Tino. 14 november kan hij dan beginnen. Ik had een heel goed gevoel hierbij. Ook Tino zag het helemaal zitten.

Loreena komt in de 8e klas. Toen we bij de 8e klas gingen kijken, kwam er gelijk een meisje op ons afgestormd. Dit bleek Jildou te zijn, de oudste dochter van Theo en Yvonne. Ze vond het dolgezellig dat Loreena in de klas kwam. De 8e klas heeft 34 leerlingen en wordt dikwijls in 2en gesplitst. Loreena komt bij Jildou in klas 8b. Loreena mocht gelijk even bij Jildou blijven. A.s. maandag komt Jildou Loreena ophalen en begint Loreena hier op school. Loreena ziet het best zitten, voornamelijk ook omdat Jildou bij haar in de klas zit. Jildou is hier vorig jaar december komen wonen en als je hoort hoe goed noors ze al spreekt, komt dat vast wel goed met Loreena en de noorse taal.

Verder nog even kennis gemaakt met Knut, de contactpersoon bij de gemeente. We kregen nog 2 extra huissleutels van hem.

Ik vind de omgeving hier erg mooi ook, heel anders als in Åseral, maar het voelt goed. We mogen voorlopig gebruik maken van de internetverbinding bij Malmplassen, het hotel tegenover ons huis, totdat we weer een eigen verbinding hebben. Erg fijn!

Verder op het gemakje aan het uitpakken, de keuken is nu een eind ingericht, morgen begin ik met de woonkamer.

1 opmerking:

  1. Hallo Colinda, namens ons Ingrid en mij(Peter) van harte welkom in de kommune Tolga.

    BeantwoordenVerwijderen