Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 7 november 2011

Loreena's eerste dag op Tolga Skole

Vanochtend tegen 10 voor half 9 werd Loreena opgehaald door Jildou en zijn ze samen naar school gefietst. De schooltijden hier zijn elke dag van half 9 tot 10 over 2. Ze kwam vrolijk thuis! Ze had o.a. gezwommen tijdens de gymles. Het zwembad hier is groter dan in Åseral. Verder had ze voor bijna alle vakken dezelfde schoolboeken als in Åseral, alleen Engels was anders. Noors kreeg ze van noorse mevrouw, samen met Jildou. De 1e dag viel dus 100% mee.

Tino is vanmiddag een eind richting Vingelen gelopen. Hij heeft het 2,5 uur uitgehouden. Vanochtend ben ik met hem en Balto de dorpsstraat doorgelopen en zijn we door de wijk aan de andere kant van het dorp gelopen, waar o.a. het bejaardentehuis staat. Op de terugweg hebben we een afspraak gemaakt voor Tino bij de kapper voor morgen, want dat is weer hard nodig.

Verder kreeg ik vanochtend bezoek van Dorthe van de Tolga Kommune. Zij is degene die nieuwkomers welkom heet en begeleidt. Ik kreeg een plant van haar als welkomstcadeautje. En informatie over hoe het afval hier opgehaald en gescheiden wordt. Ze vertelde ook dat er 6 december een soort kerstbijeenkomst wordt gehouden voor alle Nederlanders die het afgelopen jaar in Tolga Kommune zijn komen wonen, ongeveer 20 personen. We krijgen dan te horen hoe er hier kerst wordt gevierd en wat hier de gewoontes en gebruiken zijn. Wij (en de overige Nederlanders) krijgen hiervoor nog een officiele uitnodiging.

We hebben nog steeds beperkt internet, elke dag even naar Malmplassen om de mail te lezen en dit blog bij te werken. Als alles goed verloopt, hebben we eind deze week zelf weer internetverbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten