Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 23 november 2011

Tino 16 jaar


Het ene moment zit je gelukzalig met een prachtig babyjongetje in je armen en het volgende moment is dat prachtige babyjongetje een slungel van 16 jaar, die al langer is dan jijzelf. Pffff, wat gaat de tijd toch snel! Gisteren is Tino 16 jaar geworden. Hij wilde graag een stal van Schleich om zijn verzameling Schleich paarden en boerderijdieren in te zetten. Hij is uitgebreid gefeliciteerd door leerlingen en leraren op school, tot zijn grote verrassing. En bij thuiskomst stond er een lekkere, zelfgebakken, chocoladetaart met 16 kaarsjes voor hem klaar. Na de taart verorberd te hebben, zijn we nog even naar Tynset gereden om o.a. een nieuwe broek voor hem te kopen, want omdat hij zo hard groeit, raken al zijn broeken te kort. Rond half 5 waren we weer terug en zijn we lekker gaan eten bij Malmplassen. ’s Avonds nog naar een film van Varg Veum gekeken en Tino kan terugkijken op een leuke verjaardag.

Afgelopen maandag was het de 2e repetitie met het koor. 18 en 19 december zijn er 2 kerstconcerten, de 18e in de Tolga kerk en de 19e in Hodal, als ik het goed begrepen heb. Dit koor zingt veel stukken uit het hoofd, dus voor mij een hele klus. Maar het gaat lang niet slecht. Er kwamen zelfs een paar dames naar me toe om te vertellen dat ze onder de indruk waren, dat ik het allemaal zo snel oppak.

Matjo had gisterenochtend een mail gestuurd naar de Kommune met vragen over het gebruik van de electriciteit. Er zitten 2 meters in onze meterkast, de winkel onder gebruikt natuurlijk ook electriciteit en het sculptuur voor ons huis wordt elke avond beschenen door een lamp. Dus Matjo wilde graag weten hoe alles berekend wordt. Toen ik terugkwam van boodschappen doen, stonden er 2 mannen voor mijn deur. Ze bleken van de Kommune te zijn (1 ervan was Jan Storbækken, van het paardrijden) en ze kwamen even uitleggen hoe dat nou zat met de meters. Toen ik wat later terugkwam van de wandeling met Balto, kwam er een autootje aangereden met een mevrouw in. Ze was van een vrouwenvereniging en kwam me uitnodigen voor een avond, waar er verteld werd over Maria en over de sinterklaasviering in Nederland. Dat laatste gaat Yvonne verzorgen. Helaas is deze avond op maandag 5 december, en op maandag heb ik ook de koorrepetities. Dus dat gaat niet. Maar ze was ook van de vrijwilligerscentrale en die komen elke dinsdagavond van 6 tot 9 uur bijeen om met elkaar lekker te handwerken. Als in zin had, was ik van harte welkom. Kortom, je hoeft niet heel veel moeite te doen om hier ergens bij betrokken te raken, ze komen je gewoon vragen. Leuk!
Vorige week heeft het even gesneeuwd, maar afgelopen zaterdagavond hadden we ijsregen. De sneeuw is nu veranderd in ijssneeuw en hier en daar is het behoorlijk glad. We hopen dat het snel weer gaat sneeuwen, dat loopt een stuk lekkerder. Misschien morgen. We krijgen sinds vorige week elke dag een krant bezorgd, waarschijnlijk om te proberen. En daar staat ook in wanneer de zon op komt en ondergaat. Deze week komt de zon op om 8.35 uur en gaat onder om 15.25 uur. Korte dagen dus.

 Helaas geen goed nieuws uit België. Degene die op de poezen zou passen in de kerstvakantie, komt toch niet. Dus moeten we nu op zoek naar iemand anders die dat wil doen. Als iemand zin heeft om kerst in Noorwegen te vieren en op onze 4 poezen wil passen, laat maar weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten