Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 13 oktober 2011

Laatste ontwikkelingen

Matjo heeft vandaag een aantal huizen in Tolga bekeken, samen met Knut en Dorthe. De boerderijtjes vallen helaas af. Ze staan beiden al lang leeg, de ene wordt af en toe verhuurd en is eigenlijk voor kort verblijf. De andere moet veel aan verspijkerd worden om er leuk te kunnen wonen. Een leuk project als je het koopt, maar niet om te huren voor een behoorlijk bedrag. Er was nog een groot huis dat al een tijd te koop stond. Er woonde een oude dame in die naar het bejaardentehuis gaat. Maar het was niet bekend of ze het ook wilde verhuren. We willen dat niet afwachten, want dan wordt het misschien pas januari eer we daar in zouden kunnen, gezien de snelheid waarmee alles hier in Noorwegen gaat. Dan is er nog een huis van de Kommune. Que grootte hetzelfde, misschien zelfs iets groter als wat we nu hebben. Een moderne keuken en douche, maar de locatie is niet geweldig. Het ligt pal langs de doorgaande weg. Aan de andere kant ligt het overal vlakbij. De kids kunnen te voet naar school, er ligt blijkbaar een boerderij waar ze paardrijlessen geven bijna er naast. Dus dat is weer ideaal. In de huis hebben ook Nederlanders gewoond. Als we dit huis nemen, kunnen we 31 oktober verhuizen.

Matjo heeft ook de school in Tolga bezocht en een gesprek gehad met de directeur. Loreena komt in een grote klas met 34 leerlingen, maar die wordt regelmatig gesplitst in 2en of 3en. Er zit ook een Nederlands meisje in die klas.
Tino komt ook daar in de 10e klas, met 26 leerlingen. Ook deze klas wordt regelmatig in 2en gesplitst. De directeur kwam met een goed voorstel. Eén dag in de week krijgt hij noors, één dag in de week gaat hij praktijk doen op een boerderij met paarden, geiten en kippen dichtbij. Deze boerderij is van de echtgenote van de directeur. Zij is werkzaam of werkzaam geweest in de psychiatrische hulpverlening, dus de omgang met Tino zou voor haar geen probleem zijn. En voorzover ik het begrepen heb, gaat hij de overige 3 dagen gewoon naar school.

Al met al niet slecht. Ik heb contact met de Nederlanders die in het huis van de Kommune gewoond hebben en hen gevraagd naar hun ervaringen. Even afwachten wat hun antwoord is.

1 opmerking:

  1. Hoi Colinda, ziet er toch weer goed uit, zeker wat school betreft voor Tino en een nederlands meisje in de klas is ook niet verkeerd, hopelijk kan Loreena er goed mee ...... weet je wat zo grappig is wij hebben van de vakantie een knut meegenomen, ons rode rendier....... soms denken wij er ook een voor jullie aan te schaffen liefs Ellen

    BeantwoordenVerwijderen