Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 9 oktober 2011

Schapenaanval

Afgelopen vrijdag was het heerlijk weer en gisteren trouwens ook. Vrijdagmiddag zijn we met z'n viertjes dan ook naar Sosteli gelopen, op verzoek van Loreena. Toen we daar aankwamen, moesten we een hek door. Daarachter was Sosteli, overblijfselen van lang geleden. Daar liepen ook een heleboel schapen, die gelijk allemaal op ons afkwamen. Aangevallen door schapen, haha. Erg komisch.

's Avonds kwam Arna nog even langs om ons uit te nodigen voor een afscheidsetentje de volgende dag, omdat Matjo zondagochtend vroeg al zou vertrekken. Dus zijn we gisterenavond bij Arna gaan eten. Haar man was er ook, evenals Jo Tore (haar zoon en invalleraar hier op school) en Martijn. Anne Gyro en Anna Tomine waren er helaas niet, omdat Anna Tomine ziek was. Het was erg gezellig en we hebben weer lekker gegeten. Toen we thuis kwamen, bleek zowaar de televisie het te doen. Er hangt een schotelantenne naast ons huis, maar door de bomen die bij de buren in de tuin staan, komt er geen signaal door. De gemeente zou een mannetje sturen om een paal in de tuin te zetten, waaraan de schotelantenne kon worden bevestigd. We zitten al een week of 5, 6 te wachten op die paal, maar nu hoeft dat niet meer, want over een week of 2, 3 zijn we weg en daar gaan we geen 200 euro meer voor betalen. Maar goed, gisterenavond hadden we ineens een signaal. Dus konden we eindelijk eens tv kijken. We hebben de noorse variant van Idols gezien (hier heet het het Idol) en daarna Grey's Anatomy en Private Practice op de noorse zender Bliss. Heerlijk, zo'n avondje tv kijken na 3 maanden. Helaas hebben we vandaag weer geen signaal. Nog even een paar weekje volhouden en maar dvd's kijken dan.

Vanochtend vroeg om 5 uur is Matjo dan vertrokken richting Røros. Nu maar hopen dat hij snel een huis vindt, dan kunnen we daar zo snel mogelijk ook naar toe. Tolga is ook een projectgemeente van Placement en ik heb ondertussen al een paar keer contact gehad met Alexander Oudijk, de projectleider en natuurlijk met Knut, de contactpersoon ter plaatse. Blijkbaar is er al contact geweest tussen de PPT Tynset en Tolga Skole, naar aanleiding van mijn verzoek. Afwachten maar weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten