Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 2 oktober 2011

Herfstmarkt in Bortelid en regelen maar.

Gisteren was het herfstmarkt in Bortelid. Loreena heeft meegeholpen met koekjes en popcorn te verkopen voor reis naar Polen in 2013, waar niet met mee gaat. Best leuk, zo'n markt. Het deed een beetje denken aan de braderie in Tholen. Alleen veel kleiner en met leukere stands. Veel noors handwerk, schapenvachten, opgezette dieren en geweien en natuurlijk de onvermijdelijke eetstands. Het weer zat ook mee, het was weer een zonnige dag met temperaturen rond de 20 graden.

Helaas is dat vandaag weer anders, het is weer lekker druilerig en een stuk kouder. Ondertussen heb ik vele leuke reacties van een heleboel mensen gekregen over de baan van Matjo. Erg leuk en bij deze bedankt! We zijn begonnen met regelen, vandaag zijn er mailtjes uitgegaan naar de contactpersoon bij Placement, want Tolga is een projectgemeente van hun. Verder naar de noorse contactpersoon van Placement, die daar bij de gemeente werkt. Zijn gegevens kregen van 2 verschillende kanten: van Lenie en Piet en van mensen waarmee Matjo op de cursus Noors zat in Nederland. Ook jullie: bedankt! We hebben hem gevraagd of hij ons kan helpen met het vinden van een huurhuis. Matjo heeft nog een mail naar de HR-dame op zijn werk gestuurd, ook zij woont in Tolga. En dan nog een mail naar de Tolga school gedaan om Loreena aan te melden. En een epistel opgesteld in het engels voor de schoolbegeleidingsdienst daar voor Tino. Dat is nog niet de deur uit, maar dat gaat morgen gebeuren. Verder een lijst gemaakt met kleding die we nog moeten aanschaffen, want het is daar nog kouder dan hier.

De korste weg van Åseral naar Tolga is 732 km en je doet er met de auto 10 uur non-stop over. Hieronder een kaartje, Åseral ligt onderin Noorwegen en Tolga dus bovenin. De blauwe lijn is de korste weg.



1 opmerking:

  1. ruim 700 km in 10 uur? nou, dan rijd je toch wel enorm door hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen