Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 10 augustus 2011

Weer terug uit Nederland

Gisterenmiddag heb ik Matjo opgehaald van het vliegveld bij Kristiansand. Hij was blij dat hij weer terug was. Hij vond Nederland toch wel benauwd aanvoelen. En hij is blij dat dat heen en weer gereis tussen Nederland en Noorwegen even achter de rug is. In 5 weken tijd is hij natuurlijk 2 x heen en weer geweest. Maar goed dat hij nog geen werk heeft, anders had dat allemaal niet gekund. Ik heb zowel heen als terug gereden. Heen binnendoor, die route heeft Martijn ons uitgelegd. Terug via de snelweg. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het was rond half 5 en bij Kristiansand stonden we gezellig in een..........jawel, file. Een kleine weliswaar, maar toch. De volgende keer pakken we de binnendoor route ook op de terugweg! Matjo had chocolade voor ons meegebracht, gekocht op het vliegveld in Kopenhagen. Hij moest een keer overstappen. En verder had hij in Nederland veel Weleda artikelen gekocht en een werkbroek voor het hout zagen. In Nederland zijn deze dingen aanmerkelijk goedkoper.

Vandaag weer noorse les gehad. We krijgen niet alleen les in de taal, maar ook in de noorse gebruiken en samenleving. En een heleboel tips voor aanschaf van bijv. winter- en regenkleding en autorijden in de sneeuw. We kregen nog een welkomstcadeautje van Martijn: een bessenplukker. Een heel handig ding om in 1 x een heleboel bosbessen van een struik te krijgen. Dat gaan we vanmiddag gelijk uitproberen. De bosbessen zijn nu op hun best en ik heb heel wat struikjes met bessen zien staan langs het pad langs de rivier.

Het is hier 's ochtends al aanmerkelijk kouder, een graad of 10. Gisteren werd het 's middags 19 graden, vandaag is het weer ook uitstekend, lekker zonnig. Alleen bleek het gisteren hier heel erg te waaien. Windkracht 5, voor het eerst sinds we hier zijn dat het zo hard waaide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten