Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 31 augustus 2011

Paddestoelen

Vanochtend hadden we met Martijn een korte evaluatie hoe Tino en Loreena het afgelopen week op school hebben gedaan. De leraren bleken best tevreden te zijn. We hebben het o.a. gehad over het eventueel inlichten van de klas van Tino hoe hij in elkaar zit. Je kunt je dat misschien als volgt voorstellen: de meeste mensen hebben een filter, dat automatisch alle dingen die rond je gebeuren filteren. Wat heb ik op dit moment nodig, wat kan ik gebruiken en wat niet. Tino heeft dit filter niet. Bij hem komt alles binnen en hij heeft tijd nodig om al die ervaringen in de daarvoor bestemde hokjes te stoppen. Als hij dat niet doet, wordt het een chaos in zijn hoofd. Hij kan dan bijvoorbeeld dichtslaan of in paniek raken of gekke dingen gaan doen of heel druk worden. Dat is dan ook de reden dat hij zich, vooral nu, afzonderd van zijn klasgenoten.  Hij heeft zoveel nieuwe dingen te verwerken, dat kost tijd.
Loreena heeft afgelopen weekend lekker paardgereden met een meisje uit haar klas. Dit meisje woont in Eikemoen, 7 km verderop en heeft 3 paarden lopen. Dus Loreena kon haar hart ophalen.

Martijn had ook nog een leuk bericht voor de kids: een lerares (geloof ik) die een kilometer of 7 hiervandaan woont, heeft een 3 jaar oud paard, dat ingereden moet worden. Ze hebben er zelf niet veel tijd voor, dus of Tino en Loreena daar zin in hebben. Vanavond gaan we dit goed bespreken, want er zitten natuurlijk wel wat praktische kanten aan vast. Het paard moet toch zeker 3 x per week bezocht worden en dan komt het vervoer toch op ons neer. Is Tino er al aan toe? De eerste periode zal of Matjo of ik mee moeten, zeker als het de eerste tijd op Loreena neer komt. Op zich is het te doen, vooral voor Loreena is het een uitdaging. Als we in Nederland waren gebleven, had ze dit ook kunnen gaan doen op de manege waar ze reed.

Vanmiddag zijn Matjo en ik weer lekker langs de rivier gaan wandelen. Het was prachtig weer, dus heb ik eindelijk de paddestoelenfoto's kunnen maken. Afgelopen weekend regende het nogal veel, dus kwam dat er niet van.

En we krijgen over 6 weken een nieuwe huisgenoot. Hij heet Sammy en is een klein rood katertje. Tino wilde heel graag nog een katertje en was er al aan voor aan het sparen. Een ander meisje uit de klas van Loreena dat ook hier in de wijk woont, had een nestje. Dat plaatste ons voor een dilemma: we wilden er eigenlijk geen 4e kat meer bij, maar als dit Tino door deze voor hem toch wel moeilijke periode heen helpt, tja, wat moet je dan? Dus zijn we gezwicht. In de link Paddestoelen en meer staan een paar foto's van Sammy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten