Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 16 augustus 2011

Persoonsnummers en school Tino

Jawel, vorige week vrijdag hadden we dan eindelijk de persoonsnummers binnen. Dus gingen we gisteren vol goede moed naar Evje (ruim een half uur rijden), naar de databutikk, om daar dan eindelijk noorse telefoonnumers en internet te regelen. Helaas, pindakaas, niet dus. Na duidelijk gemaakt te hebben wat we wilden, werd dat netjes in het computersysteem ingevoerd. En toen kwam de melding dat telenor volgens een kredietcheck ons geen abonnement kon verkopen. Heel fijn. We konden wel een kontantkort (prepaid) kopen, zei de verkoopster en dat was dat. Zelfs de opmerking van Matjo dat hij toch een eigen bedrijf had dat geregistreerd was, hielp niks. Er werd ons ook verder geen alternatief (gehalve de prepaid kaart) aangeboden of iets anders geprobeerd. Blijkbaar ben ik meer verkoopster dan ik dacht, want dat zou ik toch wel geprobeerd hebben. In dat jaar bij de Woonboulevard heb ik blijkbaar toch geleerd hoe je verkopen moet! Thuisgekomen ben ik gelijk naar de website van Telenor gegaan en heb een kontantkort voor mezelf besteld. En dat was geen probleem.

Vandaag zijn we (Matjo, Tino en ik) met Martijn en Arna naar de school in Byremo geweest om te praten over Tino. We werden door een hele delegatie ontvangen: de rektor was er, verder de 2 mensen die de behandelingsplannen maken voor speciale leerlingen als Tino, de persoon die nieuwe leerlingen aanneemt en iemand van de provinciale schoolbegeleidingsdienst (PPT). Ik moet zeggen dat er goed gekeken werd wat het beste zou zijn voor Tino. Als hij gelijk naar de Videregående Skole (VGS) zou gaan, zou hij veel problemen hebben met communiceren, omdat hij nauwelijks noors kan. De man van de PPT had ook nog vragen rechtstreeks voor Tino, wat hij leuk vond, hoe het was op de school in Nederland, dat soort dingen. Deze week wordt er uitgezocht wie voor wat verantwoordelijk is en wat het beste is voor Tino: gelijk naar Byremo of eerst naar de 10e klas hier in Åseral (wat wij vanaf het begin af in al wilden), zodat hij een goede basis heeft van de noorse taal, voordat hij naar de VGS gaat. Eind van de week weten we meer. Voor ons was het een grote stap voorwaarts. Ze hebben Tino nu gezien, er is naar ons geluisterd. En eerlijk gezegd heeft degene die in Åseral Kommune over het onderwijs gaat, ons nog nooit ontmoet, of Tino gezien. Hij heeft zijn conclusies getrokken naar wat anderen over Tino op papier hadden gezet en volgens mij heb je dan niet het hele verhaal. En dan klopt je conclusie misschien dus niet.

Loreena is vanmorgen tegen half 10 naar het huis van Martijn en Anne Gyro gegaan, om daar op Anna Tomine te passen. Anna Tomine vindt Loreena geweldig en Loreena vindt het hartstikke leuk om op haar te passen. Als het goed is, komt ze zo weer thuis. Ja, Loreena komt er wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten