Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 26 augustus 2011

Onweer en evaluatie 1e schoolweek

En het onweert op dit moment. Aparte ervaring hoor. Heel anders dan in Nederland. Bij de eerste klap viel gelijk alles uit en daarna ook weer aan. De donder rolt door het dal, waardoor het veel lawaaieriger lijkt dan in Nederland. Balto vond het helemaal niks en kroop lekker bij Tino op de bank. Een plaats waar hij normaal nooit mag liggen.


De 1e schoolweek zit er op voor Tino en Loreena. Laten we bij Loreena beginnen. Die geeft ons een spoedcursus: hoe kun je snel integreren. Schreef ik eerder al dat de meiden in haar klas ruzie maakten wie er met haar mocht praten, gisterenavond is dus naar voetbaltraining geweest. En gelijk daar achteraan naar de jongerenclub. Die duurde tot 21 uur, ze was even na negenen thuis. En nu zit ze dus op voetbal en is ze voor 100 kronen (ongeveer 12,50 euro) een jaar lid van de jongerenclub. Die club is elke donderdagavond in een ruimte boven het restaurant in het dorp. De kids kunnen daar dansen, zingen, biljarten, op de playstation en natuurlijk hangen en kletsen. Nu zit ze bij een vriendinnetje thuis. Het meisje woont ook hier in de wijk. Zij en nog een vriendinnetje kwamen Loreena na school eerst hier ophalen. Toen het begon te onweren, zijn ze naar het huis van dat vriendinnetje gegaan.

En dan Tino. Het viel niet tegen. De praktijklessen vindt hij wel leuk en ook de lessen noors bij Martijn zijn goed door te komen. Engels ging heel goed, de juf betrok hem bij de les en zei dat ze nog wat van hem konden leren. De leraar praktijk is trouwens een hele aardige, wat oudere man. Hij is echt met Tino begaan en probeert ook regelmatig contact met hem te zoeken. De juf engels is ook al wat ouder. Wiskunde valt ook mee, hij loopt niet achter. Maar die lessen en de overige lessen vind het zwaar saai. Hij heeft verder nog het vak RLE (Religie, Levensbeschouwing en Ethiek), Natur en noors met de klas. Dat laatste vak is het taaist voor hem. Hij verstaat er natuurlijk helemaal niks van en de juf weet niet goed hoe ze met hem om moet gaan. Het is nog een erg jonge juf, dus dat neem ik haar ook niet kwalijk. Maar al met al viel het dus mee. Tino maakt nu eenmaal moeilijk contact, dus dat kunnen we van hem ook niet gelijk verwachten.

Verder heb ik de map Foto's augustus bijgewerkt met de laatse foto's. Morgen komen er als het goed is nog een paar bij, want we hebben mooie taferelen van paddestoelen gezien langs de rivier. We hadden alleen ons fototoestel niet bij, dus gaan we morgen terug.

1 opmerking:

  1. Hoi Collinda, hier een reactie van een vreemde. Volgens mij had jij kortgeleden een topic op placement over emigreren met pubers wat mijn interesse wekte (ook omdat wij een ASS-kind hebben). En nu kwam ik toevallig viavia, tijdens de koffie een beetje surfend, op jouw blog. Fijn om te lezen dat de school meewerkt! Hoop dat alles goed uitpakt!
    Wij zijn bezig met de voorbereiding voor een emigratie naar Noorwegen, hopelijk Hallingdal, maar wij zitten nog in de werkzoekfase...valt ook niet mee zullen we maar zeggen. Wij hebben een dochter van 16, die nu toch maar hier op het ROC gaat beginnen, en een zoon van 20 (ASS) nu 4e ROC, die waarschijnlijk straks in de 2e op de vidergaende skole gaat beginnen (al overleg over gehad).
    Ik ga zeker je blog volgen!
    Groetjes
    Jolande

    BeantwoordenVerwijderen