Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 21 augustus 2011

Åseral Kommune

Nu zou ik hele negatieve dingen kunnen gaan schrijven over de Åseral Kommune, omdat het met het regelen van de school voor Tino niet goed ging. Maar dat is niet eerlijk. Want er zijn ook heel veel positieve dingen over deze Kommune te melden. Arna heeft ons gisteren gevraagd de punten, waar we sinds we hier wonen tegenaan zijn gelopen, in een brief te zetten, zodat daar lering uitgetrokken kan worden. Feit is, dat we het eerste nederlandse gezin zijn dat via Placement hier is gekomen.
Het voortraject, de periode voordat we definitief hier kwamen, was fantastisch geregeld. Het huis bijv, alle hulp van Arna en Martijn. En de prachtige omgeving. De school voor Loreena. Maar toen we hier eenmaal zaten, was er minder geregeld. Dit lag ook aan de zomervakantie. Dan ligt hier alles een week of 4, 5 stil. En dat hadden wij ons niet gerealiseerd. Er was ook niemand die ons daarop gewezen had. En het feit dat Tino dit jaar 16 wordt en ook nog eens een lichte vorm van autisme heeft, maakte alles behoorlijk ingewikkeld.
Komende week gaan we alles op papier zetten, zodat de volgende Nederlanders die komen, beter geholpen kunnen worden. Want dit is nog steeds een fantastische kommune om in te wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten