Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 11 augustus 2011

Lysefjord

Vanochtend om kwart over 8 vertrokken Matjo en ik richting Lysefjord. Tino en Loreena hadden geen zin om mee te gaan, die bleven lekker thuis. We hadden perfect weer, niet te warm, zonnig en af en toe licht bewolkt.
De rit naar Lysefjord was een belevenis op zich. Zeker de laatste 20 kilometer. We reden bovenin de bergen, alleen hele lage begroeiing, mos, gras en rotsen. Heel apart. De laatste kilometers waren een heleboel haarspelbochten naar beneden met als toetje een 1100 m. lange smalle tunnel met binnenin ook nog een haarspeldbocht. En toen kwamen we aan in het plaatsje Lysebotn, gelegen aan het begin van de Lysefjord. Een prachtig uitzicht, en de veerboot kwam net aan varen, dus dat hebben we allemaal lekker op ons dooie akkertje eens bekeken. Het leek ons een leuk idee om volgend jaar eens met de kids hier naar toe te rijden en de veerboot naar Stavanger te nemen. Na een uurtje lekker in het zonnetje te hebben gezeten en een beetje te hebben rondgelopen, zijn we weer terug gereden. Weer door de smalle haarspeldtunnel en de (volgens de reisgids) 27 haarspeldbochten weer omhoog, naar een uitkijkpunt. Helaas zag je daar alleen het begin van de fjord, maar het uitzicht was toch speculair.


Onderweg naar huis kregen we een sms'je van Martijn. Hij had blijkbaar mijn blog gelezen van afgelopen nacht en gelijk de telefoon gepakt en de school in Byremo gebeld. Ze bellen a.s. maandag Arna om een afspraak te maken voor een gesprek met ons, Tino, Arna, de schoolbegeleidingsdienst en natuurlijk de school zelf. Wat zouden we moeten zonder Martijn! Het zou in ieder geval allemaal veel moeizamer gaan. Dus bij deze: Martijn, bedankt, alweer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten