Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 28 juli 2011

Misverstand

Gisteren zijn Loreena en ik naar het strandje achter het Rådhus gegaan. Rond 3 uur fietsten we weer terug naar huis en toen zagen we bij Arna op het erf een fiets staan die verdacht veel op die van Matjo leek. Eenmaal thuisgekomen bleek het inderdaad Matjo's fiets te zijn. Toen hij terugkwam, had hij een heel verhaal. Zoals ik al eerder schreef hebben wij 2 weken terug een auto gekocht. Volgens de website van Placement zou dat met een d-nummer moeten kunnen. Niet dus, een d-nummer was niet voldoende, de autoverkoper had ook nog een kopie van Matjo's paspoort nodig en later nog een verklaring van Martijn dat wij betrouwbaar waren. Daar belde Martijn Matjo over gisterenmiddag. Dus Martijn heeft een verklaring getypt dat wij wel in orde waren en dat hebben ze doorgestuurd naar de autoverkoper. En toen kwam het persoonsnummer ter sprake. Matjo vertelde dat wij daarop zaten te wachten en toen vroeg Martijn of we die ook aangevraagd hadden. Huh, hoezo? Moest dat dan apart? Ja dus. Toen Matjo me dat vertelde, voelde ik me behoorlijk stom. Hadden wij wat gemist, iets vergeten? Dus ben ik gelijk op de website van Placement gaan kijken. Daar stond op dat je na aankomst je moest laten inschrijven bij het bevolkingsregister bij de gemeente. Dan zouden die de persoonsnummers aanvragen. Verder moest je je melden bij de politie en als je werk had moest je bij het belastingkantoor een belastingkaart aanvragen. Ook het belastingkantoor kon de persoonsnummers aanvragen.

Wat was er nu misgegaan? Toen we hier net waren, zijn we op 4 juli naar het gemeentehuis gegaan om ons in te laten schrijven. De mevrouw achter de balie vertelde dat we eerst naar de politie moesten en we begrepen dat dan alles automatisch goed zou komen. Blijkbaar hebben we dit dus helemaal verkeerd begrepen. We dachten dat we na inschrijving bij de politie, ook de persoonsnummers aangevraagd waren.

Dus zijn we vanochtend gezellig naar Evje gereden en hebben ons daar gemeld bij het belastingkantoor met het aanmeldingsformulier, dat Arna voor ons tevoorschijn had getoverd en wij netjes hadden ingevuld. Nadat de beambte een kopie van onze paspoorten had gemaakt en het ingevulde formulier had doorgenomen, zei hij dat de persoonsnummers naar ons adres zouden worden opgestuurd. En dat was het.
Vervolgens naar het verzekeringskantoor om een auto-, inboedel- en doorlopende reisverzekering te regelen. En toen langs de dierenkliniek om te kijken of die open was. We zijn namelijk al ruim een week bezig te proberen een wormenkuur voor de beesten te bemachtigen. Eerst via de dierenarts in Eiken. Die had ik vorige week woensdag een mail gestuurd en uitgelegd wat de bedoeling was. Donderdagavond om 10 uur hadden ze een mail teruggestuurd, dat ze vrijdagochtend om 9.20 uur nog wel een plekje hadden. Helaas las ik die mail pas vrijdagochtend om 11 uur. En 's middags gingen ze met vakantie, dus op korte termijn kon ik geen afspraak meer maken. Dan maar de dierenkliniek in Evje. Ik had via een formulier op hun website aangegeven welke dagen we langs wilden komen. We zouden een sms'je krijgen met het juiste tijdstip. Niet dus. Vanochtend bleek dat ook zij met vakantie waren. Dus zit er niks anders op dan te wachten tot na 7 augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten