Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 5 juli 2011

Hout zagen en andere dingen

Gisterenmorgen zaten we van 9 tot 12 uur op het gemeentehuis bij Arna. We hebben o.a. de postbus geregeld. Die komt een aantal meters van ons huis te hangen tussen de andere postbussen. Vandaag konden we hem ophalen.
Verder zagen we Øyvin nog, Matjo vertelde over de energiezuinige verlichting die hij gaat verkopen en over zijn bedrijfje, Stars Green Norge. Øyvin vond het erg interessant en gaf direct de naam door van degene die verantwoordelijk is voor de verlichting in het gemeentehuis. Daar kan Matjo dan contact mee opnemen, je weet maar nooit wat daar weer uit rolt.
's Middags kwam Ellen om te kijken wat er nog mankeert aan het huis. Het huurcontract was nog niet klaar, dat komt waarschijnlijk vandaag nog en anders morgen ofzo. Zonder dat huurcontract kunnen we ons nog niet registreren bij de politie. Daar hebben we overigens 3 maanden de tijd voor. Dus als volgende week de kinderen er zijn, kunnen we dat op het gemakje gaan doen.
Aan het eind van de middag nog even naar Eikenrapen gereden. Het zag er heel anders uit als in maart, toen er nog een halve meter sneeuw lag. We hebben nog even gezellig gekletst met Cornelia en haar man. Zij komen uit Duitsland en wonen hier nog niet zo lang. Ze vonden het erg leuk dat er nieuwe inwoners bij kwamen. Toen we in Eikenrapen rond liepen, ging de telefoon. Het was Dijkshoorn. Normaal gesproken zorgt een noorse firma voor helpers, maar die kon daar dit keer niet aan voldoen. Of Matjo mee wilde helpen met sjouwen, want nu was alleen de chauffeur er maar. We kregen dan korting op de prijs en het voordeel was dan dat hij er wel al woensdagochtend tussen 8 en 10 uur zou zijn. We zijn akkoord gegaan, want het is toch wel lekker als je spullen wat vroeger komen!
Vanochtend nog naar Evje geweest. Matjo heeft een electrische zaag gekocht om het hout mee te zagen. De bomen hiervoor zijn gerooid en Ellen zei dat we het hout mochten hebben. Het begin van de wintervoorraad. Dus Matjo en Piet zijn nu druk bezig met hout zagen. En ik heb de vloer van de keuken en woonkamer gedweild, dus laat die verhuiswagen maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten