Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 8 juli 2011

Buren

Dinsdag hadden we voor het eerst post in onze postbus. Nagestuurde post vanuit Nederland, maar ook een welkomstbrief van Janet Roelofs en een hele lieve kaart van Mars en Jac, die ze rechtstreeks naar ons nieuwe adres hadden gestuurd. Echt heel leuk! Martijn kwam ’s avonds nog even langs en we hebben afgesproken om over 2 weken op zoek te gaan voor een andere auto en een fornuis. Hij vertelde dat er bij Kristiansand een heel groot winkelgebied is, Sørlandsparken, waar ze heel veel winkels hebben. Ook hebben ze daar een Ikea, blijkbaar de grootste van Noorwegen.


Wat de creditcard betreft: helaas is het dus geen creditcard, maar een bankpas, waar ook Visa op zit. Heb blijkt maar weer dat ik totaal geen verstand heb van financiele zaken!

Gisteren (woensdag) weer flink doorgewerkt. Piet heeft laminaat gelegd op de kamer van Tino, beide mannen hebben het bed in elkaar gezet en verder nog wat lampen opgehangen. En ik heb verder uitgepakt. De keuken en onze slaapkamer zijn nu helemaal aan kant. Lekker!

Toen ik begin van de middag post ging halen, liep ook net de overbuurvrouw richting de brievenbussen. Ik zei vriendelijk hallo, en ze begon gelijk een praatje te maken en zich voor te stellen. Je kon merken dat ze speciaal voor ons wat langzamer praatte, zodat we haar konden volgen. En vanavond hebben we kennis gemaakt met de buren aan de ene kant. Ik was net begonnen wat onkruid uit te trekken en Matjo kwam met een kop koffie naar buiten, toen de buren net wilden weggaan met de fiets. We zeiden vriendelijk goeiedag en ze kwamen gelijk naar ons toe om kennis te maken. Erg leuk, zulke ontmoetingen! En goed voor ons Noors,want alles gaat in het Noors. Ook deze buren pasten zich aan ons aan door langzamer te praten.

Arna kwam aan het eind van de middag nog even langs. We hebben samen een aanvraag geschreven voor een plaats op de school in Byremo voor Tino. Vandaag even uittypen en printen, dan kan die verstuurd worden. Matjo is vanochtend om half 5 met Piet vertrokken richting Nederland. Dus de komende dagen heb ik het huis helemaal voor mezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten