Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 6 juli 2011

De spullen zijn er!

Jawel, vanochtend om half 9 was hij er dan: Patrick. Patrick is degene die met de verhuiswagen reed. We hebben met z'n allen flink doorgewerkt en om 2 uur is hij weer weggereden richting Nederland. Heerlijk dat m'n meubels er staan. Ze kunnen er allemaal prima in. Het is wel passen en meten in de keukenkasten, maar ook dat gaat helemaal goed komen. Piet heeft al laminaat gelegd in onze slaapkamer, dus vannacht kan ik heerlijk in mijn eigen bed slapen. Morgen doet hij de slaapkamer van Tino.
Op dit moment schijnt de zon en de kamer blijkt heerlijk licht te zijn. Ik ben dus helemaal blij!

Afgelopen maandag hebben we onze bankpassen nog opgehaald bij de bank en ik ben nu voor het eerst in mijn leven in het bezit van een heuse creditcard! Hier in Noorwegen krijg je standaard een creditcard als je een bankrekening opent. Het is hier de normaalste zaak van de wereld om met je creditcard te betalen. Ik las op het forum van Placement dat Nederlanders die in Noorwegen wonen en in Nederland willen betalen met hun Noorse bankpas, dat niet kunnen. Dat komt omdat in Nederland een heleboel winkeliers een creditcard niet accepteren, omdat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Verder zijn we gisterenavond het pad opgegaan richting Sveindal. Deze route begint 100 meter van ons huis. Ons huis ligt op 275 meter hoogte en het pad steeg tot 500 meter hoogte. Het was helaas erg soppig, dus toen we bovenaan waren en het pad gewoon horizontaal verder ging, zijn we maar weer terug naar beneden gegaan. Het heeft de laatste tijd vrij veel geregend hier. Sinds we hier zijn, hebben we bijna elke dag wel regen gehad. Meestal lichte regen, soms iets meer en ook geregeld de zon tussendoor. Ook vandaag heeft het geregend. Nu schijnt de zon. De temperaturen zijn heel behoorlijk, vind ik. Meestal tussen de 16 en 20 graden, met een uitschieter naar 25 graden afgelopen maandag.

De afgelopen dagen ook regelmatig geskypt met de kinderen. Eerst met allebei, maar Loreena is sinds maandag bij een vriendinnetje aan het logeren, dus nu alleen met Tino. Echt heel leuk, om zo toch nog contact te hebben met ze. De internetverbinding is niet altijd even goed, dus ze vallen geregeld weg, maar dat mag de pret niet drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten