Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 3 december 2011

Sinterklaasfeest in Tolga

Vandaag was het dan het Sinterklaasfeest in Tolga. Er waren heel wat Nederlanders en een paar Noren en het was erg gezellig. De afgelopen week meegeholpen de werkplaats van Hein en Danielle in Sinterklaasstemming te brengen. Iedereen had wat lekkers meegebracht en dat is dus eigenlijk typisch Noors. De tafel stond in ieder geval helemaal vol met allerlei taart en koeken. Ingrid had nog allemaal typische sinterklaasdingen uit Nederland meegenomen. Ook nog kennis gemaakt met andere Nederlanders uit de omgeving. O.a. een echtpaar uit Røros, waarvan de vrouwelijke helft uit Middelburg kwam en zelfs op dezelfde school als ik had gezeten, alleen 5 jaar later. Kortom: voor herhaling vatbaar, wat mij betreft.

Loreena is gisteren van het paard waar ze op reed, gevallen. Ze had en heeft nog steeds erg veel last van haar schouder. Ze heeft vannacht half zittend moeten slapen en heeft haar arm in een mitella. Gelukkig is het goed afgelopen, want het had veel erger kunnen zijn. Afgelopen donderdag is ze voor het eerst naar het schoolkorps geweest. Ze heeft nu een hoorn en het was goed te doen, zei ze. Niet al te moeilijk. A.s. maandag krijgt ze te horen wanneer ze les kan krijgen.

Vandaag heeft het dan weer gesneeuwd, niet zo heel veel, maar het was in ieder geval weer wit. Volgens de begrippen hier is het tot nu toe een kwakkelwinter. Maar komende week wordt het, volgens de verwachtingen, flink koud, met temperaturen tot -20 overdag, als het uitkomt tenminste, want helemaal zeker is het nog niet.

Komende week staan er een aantal activiteiten op stapel. Eerst natuurlijk de koorrepetitie op maandagavond, dinsdagavond is het Juletreff (kerstontmoeting) van de gemeente uit voor of alle Nederlanders hier of alle buitenlanders, dat weet ik niet helemaal zeker. Donderdag heeft Loreena weer repetitie van het schoolkorps, als haar schouder dan hersteld is tenminste. En a.s. vrijdag hebben Matjo en ik het kerstdiner op zijn werk. En van donderdag t/m zondag is het kerstmarkt in Røros, waar we ook naar toe willen. En dan gaan we waarschijnlijk ook op de koffie bij het echtpaar daar, wat ook op het Sinterklaasfeest was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten