Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 23 december 2011

De reis naar Nederland

Donderdagochtend zijn we om half 8 vertrokken met een temperatuurtje van -12 en hele lichte sneeuw. Al snel begon het steeds meer te sneeuwen. De temperatuur steeg langzaam en de sneeuw werd steeds meer. En met bijna geen verkeer was de 3 dan ook niet makkelijk te rijden. Pikdonker en heel veel sneeuw dat uit de lucht kwam vallen. Dat leverde dan ook wat hardgrondige zuchten en gemopper vanachter het stuur op. Toen we bij de E6 aankwamen ging het gelukkig wat minder hard sneeuwen en zo kwamen we om kwart voor 11 aan bij Værnes, het vliegveld bij Trondheim.

De vlucht met de KLM is prima bevallen. Meer beenruimte dan bij de SAS en we kregen ook nog een kleine lunch geserveerd (2 boterhammen) met drinken naar keuze (heerlijk, een flesje wiite wijn) en later nog koffie of thee. Door de sneeuw hadden we wel wat vertraging, ongeveer een half uur. De vleugels moesten voor vertrek nog ijsvrij gemaakt worden. We kwamen dan ook om 4 uur 's middags aan op Schiphol, waar mijn jongste broer al op ons stond te wachten. Door de "relatief rustige" avondspits, volgens de verkeersberichten op de radio, waren we om half 7 in Halsteren. Loreena werd daar afgezet bij een vriendinnetje en wij reden daarna door naar Tholen, naar mijn moeder. Tino had 's avonds nog de kerstparty op zijn oude school. Hij heeft het volgehouden tot half 11, toen was hij de keiharde muziek helemaal zat en belde hij of we hem op konden komen halen.

Vandaag zijn we naar Bergen op Zoom geweest. Tino ging schaatsen op de schaatsbaan op de markt mijn zijn vroegere klasgenoten en daarna poolbiljarten. Wij hebben even wat inkopen gedaan en hebben daarna Loreena opgehaald in Halsteren. Toen weer terug naar BoZ, even gegeten en weer verder inkopen doen. Tino kwam er rond half 2 ook weer bij en om half 4 waren we weer terug in Tholen met mijn moeders autootje volgeladen. Wat ons opviel: het was nog klaarlicht! In Tolga is het om half 4 's middags gewoon donker. Vanavond hebben Matjo en ik Tino naar St. Annaland gebracht om te paardrijden. Tijdens het paardrijden van Tino zijn we even naar de Woonboulevard in Poortvliet gereden, mijn voormalige werkgever. Het is ondertussen behoorlijk uitgebreid, dus dat wilde ik graag even bekijken. Van kijken kwam niet superveel, want bijna elke voormalige collega die ik tegen kwam, wilde graag weten hoe het nu ging. Erg leuk.

Morgenochtend gaat Loreena paardrijden, wij gaan nog even het centrum van Tholen in en eind van de middag naar een vriendin om daar te eten. 's Avonds lekker nog een kerstfilm kijken op tv en dan is het 1e Kerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten