Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 7 december 2011

Juletreff in Ivarsegga.

Gisterenavond hadden we een kerstbijeenkomst in Ivarsegga. Dat is een boerderij vlak achter ons huis, waarvan de stal helemaal is verbouwd. Er worden exposities gehouden en ook allerlei bijeenkomsten. Gisterenavond dus voor de Nederlanders hier en een Engels stel, dat hier 2 maanden geleden is komen wonen. Er werd wat verteld over hoe de Noren kerst vieren. Het lijkt, zover ik alles goed begrepen heb, wel op Engeland. Alles werd in het Noors verteld, dus ik zal vast wel iets niet helemaal goed hebben verstaan. We hebben nog een paar noorse kerstliedjes gezongen en voor de rest gezellig kwebbelen. We hebben nu ook kennis gemaakt met het engelse stel. Ze wonen in Kåsa, 30 km van Tolga vandaan. Ze runnen een sleehondenbedrijf en we zijn uitgenodigd om eens te komen kijken en voor een bak koffie.

A.s. zaterdag gaan we naar de kerstmarkt in Røros en op de koffie bij een Nederlands stel dat daar woont en zondag komt er waarschijnlijk een Nederlander bij ons op de koffie. Kortom, vervelen doen we ons niet!

Een week geleden heb ik van Matjo alvast mijn kerstcadeau gehad: een sparkstøtting, zoals dat hier heet. Het is een soort stepslee, erg handig voor als je bijv. boodschappen gaat doen.


Vanochtend was het iets minder koud dan gisteren: -13 graden. Maar dat kwam ook omdat er vannacht nog een centimetertje sneeuw was gevallen en het nog bewolkt was. Gisterenavond om 7 uur, toen we terug kwamen van de Juletreff, was het trouwens -20 graden. Aparte ervaring om je neushaartjes te voelen bevriezen.


En er is weer een nieuwe map met foto's: de foto's van december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten