Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 10 december 2011

Julebord

Gisterenavond was het kerstdiner bij Scandinavian Business seating, oftewel Håg, zoals het bedrijf hier in de omgeving bekend staat. Håg is de oude naam.
We waren er om kwart voor 6 en de staf (hoofd personeelszaken, directeur van de fabriek in Røros en de grote baas uit Oslo) stonden opgesteld in de hal van het Røros hotell om iedereen welkom te heten. Eerst naar beneden naar de bar voor een glaasje champagne en rond half 7 naar boven, naar het restaurant. Daar stond een superdeluxe warm en koud buffet opgesteld. Totaal waren er zo'n 220 mensen, personeel met hun partners. Dus de zaal zat lekker vol. De alcohol vloeide rijkelijk. Zodra iedereen zat, kwam het personeel van het hotel aangelopen met allemaal flesjes pils. Heel apart was dat het bier in wijnglazen werd geschonken. Verder werd er ook rijkelijk linjeaquavit of zoiets geschonken, in gewoon nederlands: een flinke borrel! En er wordt overal op geproost. Er werden tussendoor een drietal toespraken gehouden door de staf en tijdens zo'n toespraak werd er dan weer hier op geproost (Skål, riep iedereen dan) en daar weer daarop. Drinken kunnen ze inderdaad, die noren! Ook wij werden nog genoemd in de toespraak door de directeur van de vestiging in Røros. We moesten zelfs rechtop gaan staan, zodat iedereen ons kon zien. Leuk, maar niet heus, haha. Ik heb me tijdens het eten kostelijk vermaakt met collega's van Matjo en hun vrouwen.

Na het eten ging iedereen naar beneden, naar de bar. Er speelde een band, de Bergenstadens Allstars, geloof ik. Een stel overjarige hippies die rock and roll deuntjes speelden. Ze schijnen redelijk populair te zijn in Noorwegen. Wij vonden het niet echt swingend. Maar de Noren houden nogal van dansen, en dan vooral stijldansen, en dat werd ook volop gedaan. Iets over elven hadden wij het wel gezien en zijn we door de sneeuw weer naar huis gereden. Gelukkig had Matjo een deken in de auto gelegd. Die kwam nu goed van pas, want -11 met alleen een panty aan, is toch wel koud aan je benen.

Ons eerste julebord in Noorwegen was een leuke ervaring. Leuk om te zien hoe de Noren dat doen. En ook om iedereen chic gekleed te zien gaan, want de Noren zijn in het dagelijkse leven wat kledingstijl betreft, behoorlijk informeel. En nu liepen (bijna) alle mannen in pak en de dames keurig in (avond)jurk. We vielen niet uit de toon met onze kledingkeuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten