Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 1 januari 2014

De laatste dagen van 2013

En toen was het zover: afgelopen zaterdag om kwart voor drie arriveerden mijn zus en haar 3 kids. Toen we elkaar omhelsden, werden we helemaal emotioneel. Wat een mutsen zijn we toch :-) Het was super om haar weer te zien en dan ook nog hier. Ze had ontbijtkoek, hagelslag en drop voor ons meegenomen. 's Avonds hebben we lekkere wafels gegeten. De kids zijn allemaal in de sneeuw gaan spelen met de sleetjes die we nog hadden. Dolle pret met z'n allen.

Loreena en Tino met neef Jeroen.
Moeder en dochter helemaal total loss op de bank na een lange dag reizen.
 De volgende dag zijn we met 2 auto's naar Vingelen gereden. We hebben de auto's bij het kerkje gezet en zijn lekker gaan wandelen. Het was stralend weer en met de sneeuw was het extra mooi. 

Het kerkje van Vingelen.
 


Op pad.
Bij Bunåva.
De 2 zussen.

Vingelen met de Kletten (berg) op de achtergrond.
Weer bijna bij de kerk.
 Bij terugkomst is Tino het huis in gegaan, zijn Jeroen, Esther en Loreena gaan sleeën. En Matjo, Marga, Jeffrey en ik zijn nog gaan wandelen richting Olaberget en weer terug. Jeffrey had nooit gedacht dat hij de natuur zo interessant en mooi zou vinden.

Esther was net met de slee naar beneden gegaan.
En toen was het Jeroens beurt.


IJswaterval bij Olaberget.
De zon gaat alweer onder.
Mijn zus en haar oudste zoon.
's Avonds hebben we lasagna en pasta gegeten, gezellig met z'n allen rond de tafel,  's Avonds gingen de oudsten nog even naar buiten om weer in de sneeuw te spelen. Grappig om te zien, dat Tino en Loreena samen met hun neven wel in de sneeuw gaan ravotten, terwijl ze dat als ze met z'n 2en zijn, allang niet meer doen. Nu is sneeuw ook wel iets heel gewoons voor hen geworden, terwijl dat voor Jeffrey, Jeroen en Esther dat natuurlijk niet is.

Maandag zijn we met 2 auto's naar Røros gereden, om daar nog wat boodschappen te halen en lekker rond te kijken en te wandelen. Het sneeuwde en het was -12, kouder dan de voorgaande dagen.

Op het binnenplaatsje van een keramiekwinkel.
 

Even poseren in de Kirkegate (Kerkstraat), de hoofdstraat van Røros.

En daarna even warm worden en warme chocolademelk met slagroom drinken in een klein cafeetje.

's Avonds hebben Loreena, Jeroen en Matjo voor het eten gezorgd. We aten zelfgemaakte pizza's. Loreena zorgde voor de bodem, Jeroen sneed alle groentes en Matjo bakte het gehakt bruin. En daarna was het heerlijk smullen.
Jeroen en Loreena druk bezig met pizza's maken.
Dinsdag zijn we gaan langlaufen in Tolga. Het leek me het beste eerst maar bij de Sætershallen te gaan langlaufen, omdat het voor mijn zus en haar kids de 1e keer op skies was. En het terrein bij de Sætershallen is vrij vlak, dus ideaal om te beginnen. En nu een heleboel foto's van skiënde mensen, met dank aan Matjo die de fotograaf was:

Loreena
Tino
Jeroen
Jeffrey
Colinda
Esther
De jongelui rusten even uit.
En bij thuiskomst is het lekker relaxen met een potje Candy Crush.


's Avonds heb ik oliebollen gebakken. Het beslag met de rozijnen wilde helaas niet rijzen, dus geen rozijnenoliebollen. Matjo heeft toen ook nog een kom beslag gemaakt, dat wilde gelukkig wel rijzen. Dus konden we 's avonds gelukkig toch nog genieten van overheerlijke oliebollen. Ook de overgebleven pizza van de dag daarvoor is nog opgegaan. Verder hebben we een film gekeken en het eigenlijk lekker rustig gehouden. Om 12 uur even naar buiten voor een frisse neus en de sterrenhemel bewonderd en toen was 2013 afgelopen. Dat 2014 een superjaar voor ons allemaal mag worden!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten