Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 30 januari 2014

Laatste vakantieweek van Francois in Noorwegen

Het weekend hebben we rustig gehouden, een beetje rommelen in het huis, gezellig eten met z'n allen.
Maandag heb ik 's ochtends weer yogales gegeven aan 2 gepensioneerde dames en ook 's avonds weer yogales. 's Middags het een en ander in het huishouden gedaan.

Dinsdag zijn Francois en ik op visite geweest bij Peter, Ingrid en Femke in Kåsa. Gezellig weer. Peter moet geopereerd worden aan zijn slokdarm en dat heeft heel wat voeten in de aarde. Vorige week was hij in Hamar (4 uur treinen of autorijden, enkele reis) om te horen dat hij geopereerd moet worden. Na 5 minuten stond hij weer buiten. Afgelopen woensdag moest hij naar Elverum voor een ander onderzoek (3 uur met de trein, enkele reis). En nu is het wachten op een datum voor de operatie, die in Hamar gaat plaatsvinden. Tja, soms is het wat minder leuk om på landet (op het platteland) te wonen.

Woensdag zijn Francois en ik naar Røros gereden om de SUM-messe te bezoeken. Dit is een jaarlijkse beurs voor alle leerlingbedrijven in de regio. De 9e klas van de ungdomskole (14,15 jarigen) en de 2e van de videregående (18 jarigen) hebben een heel jaar een eigen bedrijfje. Ze krijgen een renteloze lening van school om alles op te zetten, die ze dan later moeten terugbetalen uit hun verdiensten. Aangezien Tino in de 2e zit, is hij dit jaar dus ook actief in het ungdomsbedrift, zoals dat dan heet. Het bedrijfje waar hij in meewerkt, maakt van oude hoefijzers wijnrekken en kapstokken, verder maken ze wollen inlegzooltjes voor in de schoen en versieringen voor paardenhalsters. Op de beurs mogen ze hun waren presenteren. Er loopt een 4-koppige jury rond, die kijkt wie de mooiste stand heeft, het beste idee enz. Het bedrijfje van Tino heeft de prijs voor de mooiste stand gewonnen. Erg leuk om eens rond te kijken op zo'n beurs, met allemaal jongeren.

De stand van het bedrijfje waarin Tino meewerkt.
Overzicht over de beurs.
De hele club met de cheque die ze gewonnen hebben.
 Gisterenavond weer een yogales gegeven en medegedeeld dat ik waarschijnlijk per 1 juli a.s. de huur van de studio opzeg, maar wel verder ga met yogalessen, maar dan in een zaaltje. De dames vonden het erg jammer, maar begrepen ook wel dat het op deze manier niet gaat: hetgeen ik in de winter verdien, moet ik 's zomers weer uitgeven aan huur, want 's zomers verdien ik haast niets. 

Vandaag, donderdag, hebben we met z'n 2en de ronde over de oude brug in Tolga gelopen.

De oude brug van Tolga.
Francois op de brug.
De kerk van Tolga in de verte.

Vanavond weer naar Os geweest voor de yogales, dat gaat erg lekker daar. Iedere keer een vrouw of 11, 12. Toen ik thuiskwam, was Matjo weer al richting Os om Loreena te brengen naar de orkestrepetitie, die deze keer dus in Os was.

Francois zou eerst morgenochtend met de trein van 10 over half 7 naar Gardermoen gaan. Maar we ontdekten zo net dat hij terugvliegt vanaf Sandefjord. Gelukkig dat we dat nu ontdekten, anders had hij morgen een groot probleem gehad. We konden gelukkig nog een treinticket boeken naar vliegveld Torp in Sandefjord, maar hij gaan nu dus al met de trein van 10 over half 5. Sandefjord ligt nog wat zuidelijker dan Oslo.

Verder gaat Matjo op zoek naar een andere baan. Het hoe en wat kan ik hier niet vertellen, maar leuk is de situatie in ieder geval niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten