Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 24 januari 2014

Week met winteractiviteiten

Afgelopen maandagmorgen had ik zowaar 3 gepensioneerde dames die naar de yogales kwamen. 's Middags zijn Francois en ik richting Olaberget gewandeld met Balto. We hadden de spark (stepslee) ook meegenomen.

Francois op de spark, aangemoedigd door Balto.

Dinsdag zijn Francois en ik gaan langlaufen op de loipe van Olaberget. Voor Francois was het de 1e keer op de lange latten, dus we zijn niet al te ver geweest. Ook deze dag weer prachtig weer en een graad of -12.

Voor het eerst op de lange latten.
 


's Avonds was het de 1e koorrepetitie na de kerstvakantie. We hadden zowaar 5 (!) nieuwe mannen erbij! Het totaal aantal mannelijke leden is nu 14. Het aantal vrouwelijke leden is 20, dus we hebben nu een koor van 34 leden. Nu kunnen we wel weer wat sopranen erbij gebruiken!

Woensdag zijn we 's middags naar Tynset gereden. Loreena wilde een broek ruilen, dus hebben we maar meteen de wekelijkse boodschappen gedaan. 's Avonds geen yogales, maar een vergadering op de school in Tolga over het vervolgtraject na het examen. Er waren adviseurs van de 3 videregående scholen in de regio aanwezig, die allemaal wat vertelden over hun school. Erg nuttige info, vonden we zelf. De leerlingen waren in 4 groepen verdeeld en de ouders liepen met de leerlinggroepen mee. We zijn in ieder geval te weten gekomen, dat, naast de talen noors en engels, er nog een vreemde taal in het vakkenpakket moet zitten. De noorse leerlingen kunnen kiezen uit spaans, frans en duits, al naar gelang de taal die ze de voorgaande 3 jaren hebben gehad op de ungdomsschool. Maar omdat Loreena nederlands is, kan ze ook examen gaan doen in nederlands. Alleen moet dat dan wel privé geregeld worden, want er wordt geen nederlandse les gegeven op school. De komende maanden gaan we kijken wat het handigste is om te doen: nederlands, of toch duits.

Donderdag zijn Francois en ik naar Røros geweest. De temperatuur viel mee: -12 weer. Maar omdat er een ijzige wind stond, was het niet bepaald aangenaam om buiten te lopen. We zijn in de kaffestugga maar gaan koffie drinken. Francois vond Røros sfeervoller dan Tynset, wat wel kan kloppen. Want Tynset is toch eigenlijk meer een voorzieningenplaats.

Op de binnenplaats van Gallerij Lysgaarden in Røros.
In de Kirkegate (Kerkstraat) in Røros.
Even opwarmen in de Kaffestuga, Matjo hield ons even gezelschap.
  Vandaag (vrijdag) zijn Francois en ik naar Tolga gereden en heb ik hem Tolga laten zien. Erg veel is er niet te zien, Tolga is niet bepaald een grote plaats. We hebben ook nog even in de yogastudio gekeken en verder nog een bak koffie gehaald bij Hein en Danielle. En nu.....op naar het weekend!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten