Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 11 juni 2013

Visite uit Nederland

Helaas wil het weer niet echt meewerken, afwisselend regen en af en toe zon en van 6 graden 's ochtends tot een graad of 12 eind de middag. Maar we houden moed, een keer moet de zon toch weer eens een hele dag gaan schijnen en moet de temperatuur weer eens boven de 15 graden komen. Verder zitten we nog steeds op het nieuwe modem te wachten. We zitten nu nog steeds op een onbeveiligd netwerk, wat ook nog eens erg sloom is. Dus even geen foto's deze keer, want het uploaden lukt niet.

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn moeder en Henk naar Tolga gereden. Even pinnen bij de bank, een paar boodschapjes doen en een kleine rondleiding door Tolga. O.a. ons vorige huis laten zien en de waterval, de school, bibliotheek enz.

's Avonds naar een film gekeken op de noorse tv, Unstoppable, over een op hol geslagen trein. Leuke film, gezellige avond. Zondag hebben Matjo en ik met mijn moeder en Henk een rondritje door de omgeving van Vingelen gemaakt. Eerst het gebied van Vingelen Setra een stuk verkend. Helaas konden we halverwege niet verder, omdat de weg weg was. Nog een gevolg van de overstroming. Dus zijn we weer teruggereden en zijn naar de achterkant van de Nonsvola gereden, de berg aan de andere kant van Vingelen. We hebben nu het beginpunt van de wandelroute naar de top van de Nonsvola ontdekt. Eind van de middag arriveerde de vriendin uit Tholen met haar man. Na een vertraging van een aantal dagen in Denemarken, waren ze dan toch gearriveerd. Ze was superenthousiast over ons huis en onze woonomgeving. Erg gezellig om ze weer eens te zien. Het was net alsof we elkaar nog maar pas gezien hadden, i.p.v. 2 jaar. Ze hadden, net als mijn moeder, een hele doos met allerlei typisch Nederlandse spullen bij, zoals hagelslag, ontbijtkoek en roze koeken (mijn moeder) en nog meer ontbijtkoek, een heleboel verschillende kruidenthee en drop (vriendin). En ik ben nu ruim voorzien van wijn. En dat is toch wel heel erg lekker, gezien het feit dat de goedkoopste wijn hier rond de 10 euro voor een fles kost.

Vriendin en echtgenoot zijn ruim een uur gebleven en zijn toen naar de Kvennan camping gegaan. Net toen we wilden gaan eten, belde ze dat de camper vast zat in het soppige grasland van de camping en of Matjo wilde komen helpen om ze los te krijgen. Dus is Matjo gelijk de auto ingesprongen en naar ze toe gegaan. Gelukkig konden ze weer los komen en hebben ze de camper op het verwarde weggetje op de camping gezet.

Maandagochtend heb ik weer yogales gegeven aan zes gepensioneerde dames. Daarna naar de Kvennan Camping gereden (deze ligt aan de RV30, 5 km voor Tolga), om nog even te gezellig thee te drinken met vriendin en echtgenoot, voordat ze weer verder gingen. Daarna naar huis, even eten en toen met moeders en Henk naar Tynset. Henk wilde nog wat visspullen kopen. We kwamen Tonnie en Miranda nog tegen bij de Europris, die vertelden dat ze 2 kleine katjes hadden gehaald in Vingelen. Nu moeten we dus echt een keer op bezoek bij hen! Iets over half 3 was Loreena ook gearriveerd in Tynset. Ze was de dag ervoor uit haar mooie bloes gescheurd en wilde kijken of er nog een andere was. Helaas niet, maar er was wel een andere leuke bloes. En tot haar grote geluk kreeg ze die cadeau van oma, want ja, oma heeft maar 1 kleindochter van 14, zoals ze zelf zei. 's Avonds ben ik weer yogales gaan geven (3 klantjes) en heeft Loreena "Goede tijden, Slechte tijden" gekeken bij oma en Henk in de camper op RTL4, want ze hebben een satellietschotel bij zich, zodat ze de nederlandse zenders kunnen ontvangen.

Vandaag een rustig dagje, wat huishoudelijk werk. Henk en mijn moeder willen volgende week woensdag weer verder rijden. Ze blijven tot volgende week woensdag, zodat ze dinsdagavond Loreena nog in haar mooie jurk kunnen zien. Volgende weer dinsdagavond is het namelijk Lentebal op Tolga Skole.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten