Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 23 maart 2011

Zoektocht naar vervoer poezen naar Noorwegen

Ik ben aan het zoeken geslagen hoe we de katten het beste naar hun nieuwe thuisbasis kunnen brengen. Met de auto lijkt ons niet zo'n goed idee. De hond kan wel met de auto, die laat je er af en toe even uit, geen probleem. Op de boot moet hij dan in een kennen.
Katten kun je niet even tussendoor uit hun vervoersmanden laten, dan zijn ze of zo weg en vind je ze niet meer terug en als ze niet weglopen krijgen we Schuddekop met geen mogelijkheid meer in haar vervoersmand.
Dus op zoek naar mogelijkheden per vliegtuig. Je kunt katten meenemen als bagage in het vliegtuig. Ze moeten dan in een door de vliegtuigmaatschappijen goedgekeurde vervoersbox mee in het bagageruim. De kosten vallen mee: 40 tot 60 euro per kat.
Aseral ligt anderhalf uur rijden van Kristiansand en dat heeft een vliegveld. Dus het zou geweldig zijn als we rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar Kristiansand zouden kunnen vliegen. Dat blijkt dus te kunnen, via de KLM. Die heeft een rechtstreekse vlucht. Alleen betaal je daar ook wel voor: ongeveer 600 euro voor een enkele reis. Een retour is goedkoper: 450 euro. Raar eigenlijk.
Als je de goedkopere vluchten neemt, moet je altijd overstappen, meestal in Oslo-Gardemoen. En dat lijkt me met die katten niet echt handig. En ophalen in Oslo-Gardemoen met de auto vanuit Aseral is ook niks. Van Aseral naar Oslo is het zo'n 6 uur rijden. En 6 uur met 3 katten in de auto: het kan, maar is niet ideaal.
Toch nog maar even verder zoeken en anders maar een retourtje nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten