Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 13 maart 2011

Terug uit Noorwegen

Vanmorgen om 9 uur kwamen we aan in Tholen na een hele nacht door gereden te hebben.
Bij ons thuis ligt het internet eruit, dus zit ik nu even bij mijn moeder. Een uitgebreid verslag van onze werkvakantie met foto's volgt dan ook nog.
Maar ik kan wel vermelden dat we het ontzettend naar ons zin hebben gehad. Zowel in de Aseral Kommune als in de Hjartdal Kommune werden we allerhartelijkst ontvangen. Iedereen was erg vriendelijk, dus waar dat vooroordeel over stugge Noren vandaan komt, geen idee.
We hebben nu definitief een gemeente uitgekozen en dat is de gemeente Aseral geworden, in het zuiden van Noorwegen op anderhalf uur rijden van Kristiansand. Zelfs Loreena ziet het nu zitten. We kunnen misschien een huis huren, wat vroeger een klein hotel is geweest. Het is de bedoeling dat we daar een Bed en Breakfast van maken. Nou, dat zie ik helemaal zitten! Er moet wel nog een heleboel aan opgeknapt worden, maar dat vinden we helemaal niet erg. Ook voor Matjo zijn er een aantal mogelijkheden wat werk betreft.
Het (rode) huis dat we misschien kunnen huren.

In Aseral zijn we rondgeleid door Arna, die een Nederlandse schoonzoon heeft: Martijn uit ......... Roosendaal (dat ligt dus 20 km van Tholen vandaan)! Martijn gaat de eigenaresse van het hotelletje vragen of we het eerst kunnen huren, voordat we besluiten het te kopen. We krijgen Martijn trouwens dan als buurman. We hebben ook besloten dat we in juli defintief naar Noorwegen gaan. Dit met het oog van de school van de kinderen. Tino kan dan net nog een combinatie van het laaste jaar gecombineerd met volwassenonderwijs doen in Aseral. Gezien zijn leeftijd had hij eigenlijk naar een vervolgschool een eind verderop gemoeten. Maar dan had hij op een internaat gemoeten en dat leek niemand wenselijk. Goed, dit was het even voor nu, hopelijk is er bij ons thuis weer snel internet, dan komt er een uitgebreider verslag.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Colinda,

    Wat fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn.
    En wat een leuke ontwikkeling zo'n hotel. Ziet er goed uit!
    Ik hoop voor jullie dat het allemaal gaat lukken!

    Groetjes uit Almere

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een leuk hotel! Zover ik het kan zien op de foto. Lijkt me echt wel spannend een verhuizing naar Noorwegen, het lijkt me echt een geweldig land om in te wonen. Wachten jullie eerst tot jullie huis verkocht is of gaan jullie sowieso?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We gaan sowieso, omdat het voor onze zoon Tino het beste is als hij gelijk in september daar naar school kan gaan. Het jaar daarna moet hij, zoals het ernu naar uit ziet, intern, omdat de afstand naar de vervolgschool te ver is om heen en weer te gaan met de schoolbus. Dus is het erg belangrijk dat hij zoveel en zolang mogelijk nog bij ons in Aseral is, om zo goed mogelijk vertrouwd te raken met het noorse en hem voor te kunnen bereiden op wat komen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen