Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 15 juli 2012

På tur met Peter en Ingrid.

Gisteren moest ik nog een dagje in de galerie in Røros staan. Ik heb vorige week een klein schetsboek gekocht, waarmee ik kaarten kan gaan tekenen. Mandalakaarten dan natuurlijk. Daar ben ik gisteren maar mee begonnen. Ik had de 1e net klaar en in de etalage gezet, toen er een man in een mooi pak binnenkwam. Hij zocht een kaart voor een bruiloft, waar hij zo naar toe moest. Mijn fotokaarten vond hij op zich wel mooi en toen liet ik hem de net getekende kaart zien. Die was uitstekend, die wilde hij hebben. Dus zodoende gelijk de kaart verkocht.

Matjo had gisteren weer een heen en weer rij dag. Eerst Tino naar Dennis gebracht, toen mij opgehaald en naar Røros gebracht, daar boodschappen gedaan, weer terug naar Tolga. Thuis heeft hij nog wat dozen, die beneden ingepakt klaarstonden, naar boven naar de eetkamer gebracht. Dit is voorlopig onze opslagkamer voor de dozen, staan ze ook niet in de weg. Tegen half 4 heeft hij Tino weer opgehaald in Kåsa, daarna Loreena naar Vingelen gebracht voor de laatste paardrijles. Die heeft nu even 4 weken pauze. Toen weer doorgereden naar Røros om mij weer op te halen en daarna weer naar Vingelen om Loreena weer op te halen.

Vandaag zijn we een wandeling gaan maken met Peter en Ingrid. We zouden eerst de route naar het herdenkteken op de Hummelfjell gaan doen, maar omdat het nogal geregend had, en het vanochtend in Tolga nog steeds regende, leek het ons beter om een route te nemen over een grindweg.

Ingrid, Matjo en Peter
Na een belletje met Ingrid, spraken we af dat we over de tolweg richting Nabuvoll zouden gaan lopen. Om half 11 waren we in Øversjødalen. Daar was het weer beter, maar toen we aankwamen, viel er net een korte regenbui. Reden om eerst een kop koffie te gaan drinken. Om 11 uur zijn we vertrokken. De tolweg was een mooie weg om over te lopen, met hier en daar mooie vergezichten.


Halverwege kwamen we bij een paar zomerhutten, waar we geluncht hebben. We hebben toen besloten de bergrug over te steken, richting Kåsa. Er zou, volgens de kaart, een pad lopen. Het was weer even zoeken, maar toen vonden we iets dat leek op een pad. Onderweg was het pad, volgens goed Noors gebruik, soms nergens te bekennen. Maar met een kompas (de iPhone van Matjo) en een kaart kwamen we er wel. Prachtige tocht, met mooie uitzichten, weer. Ook het weer viel mee, droog, regelmatig zon, wat wil je nog meer.


Om half 4 kwamen aan op de boerderij van Dennis. Dennis was bezig met maaien, want hij liep achter, door zijn verstuikte enkel. Niet dat die al helemaal beter was, maar er moest gewoon gemaaid worden. Ook Kjelrun was er, de moeder van de eigenaresse van de boerderij, die Dennis dan weer huurt/pacht. Ze nodigde ons gelijk uit voor de koffie en daarna heeft Peter Femke gebeld, of ze ons daar op wilde komen halen. Gelukkig voor ons deed ze dat, anders hadden we nog 11 km terug moeten lopen.
Nog even genieten van het uitzicht boven Kåsa..
Naar binnen bij Kjelrun voor de koffie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten