Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 15 mei 2012

Woningbezichtiging

We hadden het huis al een tijdje op het oog, zijn er een paar keer gaan kijken. Het ligt erg mooi, mooi uitzicht over Tolga. Er horen 3 bijgebouwen bij, een kleine stal, een zomerhuisje en een gastenverblijf. Ook nog ruim 4000 m2 grond. Alleen de binnenkant van het huis, dat hadden we nog niet kunnen bekijken. Het huis stond eerst te huur, maar de huurprijs vonden we veel te hoog. Sinds een week staat het officieel te koop. Dus heb ik afgelopen weekend contact gezocht met de advokaat, die voor de verkoop zorgt. Gisterenmiddag 5 uur zijn we gaan kijken.

En helaas, het viel tegen. De bovenverdieping niet. 2 grote slaapkamers, een heel klein slaapkamertje, een soort tussenkamer, die de beide grote slaapkamers verbindt en een hele grote overloop, waar je vanalles mee kan doen. Een tv-ruimte van maken bijvoorbeeld. Verder nog een ruim dakterras. Beneden viel het wel tegen. De woonkamer is niet erg groot, de keuken ook niet. Als je de muur tussen keuken en woonkamer weg zou kunnen breken, zou het een hoop ruimte opleveren. Maar de advokaat had geen idee of dat kon. Verder zag de badkamer er verschrikkelijk uit. Er zat zelfs schimmel op 1 van de muren. Ook konden we nergens een aansluiting voor een wasmachine ontdekken. Het stopcontact wat er in zat, was heel onveilig, niet afgedekt en dat in een vochtige ruimte, wat een badkamer toch is. De keuken was ook verouderd, maar met een blik verf was daar wel wat aan te doen. En in het begin van de kelder stond een laagje water, dat is blijkbaar elk voorjaar een terugkerend probleem, volgens het taxeringsrapport. De vraagprijs is 1.200.000 kronen en dat vinden we teveel, gezien wat er nog allemaal moet gebeuren, wil je er een beetje fatsoenlijk in kunnen wonen.
Thuisgekomen heb ik op Finn.no gekeken naar andere woningen. In de naburige gemeente Rendalen stond ook een huis te koop voor dezelfde vraagprijs. Het huis staat op ruim 2000 m2 grond, maar je kunt er zo in. Moderne keuken, nette badkamer. Ruime garage erbij, kortom, als je toch 1.200.000 kronen uit wilt geven, kun je beter het huis in Rendalen kopen dan het huis hier in Tolga. Helaas, pindakaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten