Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 3 mei 2012

Matjo en Loreena in Oslo.

Gisteren zijn Matjo en Loreena naar Oslo geweest om een paspoort voor Loreena aan te vragen. Ze hebben er gelijk maar een leuke dag van gemaakt.
Voor dat paspoort moesten de nodige documenten mee. Eerst het paspoort van Matjo en ook mijn paspoort. Verder het geboortebewijs van Loreena (dat we in Tholen nog hadden aangevraagd vanwege de emigratie), ons trouwboekje, de pasfoto's en 2 verklaringen die ik had opgesteld, omdat ik niet meeging. De 1e was een verklaring dat ik toestemming verleende aan Loreena om een paspoort aan te vragen en de 2e was een machtiging dat Matjo dit mocht regelen.

Matjo en Loreena zijn om 5.15 uur vertrokken van huis en vlogen tegen half 7 vanuit Røros naar Oslo. Op Gardermoen aangekomen eerst maar een ontbijtje gepakt.
Ontbijten op Gardermoen.
Daarna de supersnelle trein naar Oslo Centraal gepakt, waar ze om half 9 aankwamen. De winkels bleken pas om 10 uur open te gaan, dus hebben ze eerst Oslo maar onveilig gemaakt :-) en koffie en chocolademelk gedronken.
Wachten tot de winkels opengaan.
Ook zijn ze nog bij het Koninklijk Paleis geweest. Dat vond Loreena toch wel erg bijzonder, dat je daar zo dicht bij kon komen. Daarna de winkels in. Eerst alles bekijken wat er gekocht kon worden en toen naar de Nederlandse ambassade. Ze hadden een afspraak om half 2, maar waren er al om 1 uur. Dit was geen probleem, want het was er alles behalve druk. Dus stonden ze 20 minuten later weer buiten. Het paspoort wordt netjes opgestuurd.
Toen eerst nog bij de wacht bij het Koninklijk Paleis gekeken, waar Loreena op de foto mocht tussen 2 van die mannetjes in. Dat vond ze natuurlijk helemaal super.
Goede bewaking is nooit weg!
En toen heeft ze haar kledingbudget van mei uitgegeven bij H&M, Cubus en Kappahl. De H&M vond ze erg tegenvallen. Er waren er wel 3, maar die leuke shirts uit de catalogus zag ze nergens hangen. Kappahl daarentegen is wel in de smaak gevallen. Drie verdiepingen, dat is wel wat anders dan de eenvoudige Kappahl in Tynset.
Om half 8 's avonds waren ze weer terug, moe maar voldaan. Ook Matjo heeft het naar zijn zin gehad, zo'n dagje op stap met zijn dochter is hem erg meegevallen.

2 opmerkingen:

  1. Toch wel leuk dus zo'n dagje op stap met een tienerdochter. Jammer dat H&M tegenviel maar dat heeft de Kappahl dus weer goed gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. H&M heeft een erg handige internetshop, waar ik altijd de kleren vandaan haal. Ik rij bijna nooit meer naar een kledingwinkel, maar koop het gewoon online. Wat niet past stuur je gratis terug. Supermakkelijk, en niet duur, want HM online heeft ook een opruimhoekje op de site!
    Gr. Eleonie

    BeantwoordenVerwijderen