Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 27 mei 2012

Pinksterweekend deel 1

Zaterdagochtend zijn we eerst weer de wekelijkse boodschappen in Tynset gaan doen. Dit keer deden we er wat langer over, want Loreena wilde nog wat kleren kopen en had ook nog nieuwe schoenen nodig, met hakken, want ze wat uit de meeste gegroeit. En zoals het een 13-jarig dametje betaamd, moesten eerst alle kledingwinkels bezocht worden, voordat er een definitieve keuze werd gemaakt. Gelukkig heeft Tynset niet al teveel kledingwinkels.

's Middags zijn we rond 15.15 uur weggereden richting Øversjødalen. We waren door Peter en Ingrid uitgenodigd voor een barbecue, samen met Femke, Dennis en Nigel. We waren er tegen vieren. Het weer was weer prima, rond de 20 graden, volop zon. Dus eerst gezellig in de zon koffie gedronken.
Gezellig koffiedrinken in de zon.
Daarna hebben we een wandeling gemaakt door Øversjødalen en zijn we langs een huis gelopen, dat te huur is. Een leuk lichtgroen huis, met ruimte voor het houden van dieren. De eigenaresse woont iets verderop. Øversjødalen bleek nog mooier dan ik dacht.
Peter en Matjo met hond Nana.
Tino en Loreena, zo te zien hebben ze lol.
Ingrid en Loreena.
Vervolgens zijn Matjo en ik met Peter nog met de auto naar een ander huis gereden. Ook weer een leuk huis, geel dit keer. Met een prachtig uitzicht. Als we met z'n 2en waren geweest, zouden we direct verhuizen. Maar we zijn met z'n vieren, dus gaan we eerst alle praktische uitdagingen eens op een rijtje zetten en kijken wat we kunnen regelen. We gaan dit niet overhaast doen. We nemen hier, op z'n noors, rustig de tijd voor. We zitten niet op een schopstoel en als we in Øversjødalen willen gaan wonen, doen we dat voor langere tijd.
's Avonds kwamen Dennis en Nigel en hebben we lekker met z'n allen gebarbecued buiten. Tegen tienen was het toen zodanig afgekoeld, dat we maar naar binnen zijn gegaan.
Matjo, Dennis en Peter. Het was al behoorlijk afgekoeld.
Rond 23.15 uur zijn we weer naar huis gereden. Het was nog behoorlijk licht. Onderweg stak een haas de weg over, we zagen nog een eland en een reebok.

Zondag, 27 mei, met temperaturen van 27 graden, is het Konfirmasjonsdag. Een soort belijdenis voor jongeren die dit jaar 15 worden. Dit kan in kerkelijk verband, maar er is ook zoiets als een burgelijke konfirmatie. Zoals ik het begrepen heb, is het een soort ritueel dat de overgang van kind naar volwassene markeert. De jongeren hebben eerst een aantal bijeenkomsten, waar gedacht wordt over, wat wil je, wat vindt je belangrijk, waar sta je voor. Aan het eind is een ceremonie waarin dit alles bevestigd wordt. Op deze dag zie je dan ook heel veel mensen in klederdracht lopen, erg leuk.
Meisjes in bunad (klederdracht)
Matjo en ik zijn vanmiddag de bergweg (Fjellveien) afgelopen naar de Symundshytta. Een wandeling van 15 km heen en terug. Prachtige wandeling, eerst door het bos en hoe hoger we kwamen, hoe minder bomen er stonden. Verder met mooie uitzichten. Kortom: het was de moeite weer meer dan waard!
Op weg naar de Symundshytta

We zijn er!
Op de terugweg, even pauzeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten