Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 3 maart 2012

Zweden

Gisterenavond heb ik Loreena gemasseerd (doe ik zo af en toe) en toen vertelde ze dat ze zich hier steeds meer ging thuisvoelen. Vooral het Skolekorps vindt ze hartstikke leuk. Donderdagavond heeft ze haar uniform gekregen: zwarte nette broek, witte koltrui, groen unifomjasje en zwarte hoed. Vooral de hoed vond ik zelf erg leuk. Maandagavond moet ze het aan, want dan geeft het Skolekorps weer een concert.

Maandag overdag gaat ze met haar klas naar Storsteigen Videregående in Alvdal, de school waar Tino na de zomer naar toe gaat. Tino vroeg zich af of hij ook niet mee zou kunnen. Ik zei hem dat hij dat zelf maar moest vragen aan zijn klasselerares. En dat heeft hij vrijdagmiddag dan ook gedaan. Rond 3 uur stond zijn klasselerares voor de deur met de mededeling dat het goed was. Compliment voor Tino dus, dat hij dit zelf heeft geregeld. Dat is voor hem best wel een moeilijk iets.

Vandaag zijn we naar Zweden gereden. Loreena is thuis gebleven, die had geen zin. We zijn via Røros naar Funasdalen in Zweden gereden. De rit was erg mooi, vooral het grensgebied maakte een verlaten indruk. Zo'n 8 km over de grens reden we via Fjallnas naar Funasdalen. Het bleek een erg toeristisch gebied te zijn. In Fjallnas zag je de ene skihelling na de andere, heel veel huttenparken (zoals ze in Nederland bungalowparken hebben) en ook Funasdalen bleek erg toeristisch te zijn.
De ene skihelling na de andere.
Je zag ook veel sneeuwscooters die je kon huren. In Noorwegen mag je met je sneeuwscooter alleen over je eigen terrein, maar in Zweden kun je hele tochten maken. Niet echt iets wat wij snel zullen doen. We zijn meer types voor een hondesleetocht of langlaufen door de natuur. Maakt niet zoveel lawaai.

In Funasdalen zijn we nog even een supermarkt binnengegaan en daar heb ik nog een paar flessen wijn gekocht. Aanzienlijk goedkoper dan in Noorwegen! Al met al zijn we blij dat we in het mooie Tolga wonen. We vinden het hier mooier dan het Zweedse deel wat we gezien hebben en de dure wijn, ach, dan drink ik maar minder, zo'n ramp is dat niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten