Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 6 mei 2011

Vrijdag 6 mei 2011

Vanmorgen hebben we Ellen ontmoet, degene die gaat over de huizen hier in Åseral Kommune. Daarna zijn we met Arna en Ellen naar ons toekomstige huis gereden. Ellen waarschuwde ons van te voren dat het een huis uit de jaren 70 was en dat er nog wel het een en ander aan moest gebeuren. Hier zou de gemeente voor het grootste deel voor zorgen. Ze gaan voor ons de woonkamer, keuken en alle 3 de slaapkamers schilderen, het hang- en sluitwerk nakijken, de vochtplekken in de plafonds van 2 slaapkamers nakijken en de keukenkastjes hier en daar repareren.

De voorkant van Grokleiv 2

Al met al viel het ons erg mee. In de woonkamer, keuken en de gangen ligt laminaat. De slaapkamers van ons en Tino zijn voorzien van zeil en in Loreena's slaapkamer ligt, tot haar grote vreugde, felgroene vloerbedekking. We moeten nog wel een vaatwasmachine en een fornuis kopen voor in de keuken. In de woonkamer staat een grote houtkachel (helemaal te gek!) en de slaapkamers zijn allemaal voorzien van een electrische wandradiator. De badkamer is een beetje krakkemikkig, maar daar is wel mee te leven. Misschien nieuw zeiltje op de vloer, dan toont het gelijk een stuk beter. Ook in de slaapkamers van ons en Tino moet wat nieuws op de vloer, we zitten te denken om daar ook laminaat te leggen. De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers zijn allemaal gelijkvloers. Beneden hebben we nog bergruimte voor het wasmachine, de tuinspullen en evt. voorraad. Daarnaast nog de helft van de dubbele garage, hopelijk kunnen we daar en de auto en de fietsen kwijt. De tuin is nogal verwilderd, maar daar is best wat leuks van te maken met niet al te veel inspanning.

Verder hadden we nog een afspraak met de bank. We hebben hier ons D-nummer aangevraagd, een soort tijdelijk persoonsnummer, totdat de verblijfsvergunning definitief rond is. Met dit D-nummer kun je bijv. telefoon aanvragen. Ook hebben we afgesproken dat, zodra het D-nummer binnen is, er voor ons beiden een bankrekening wordt geopend.

Gedeelte van de L-vormige woonkamer




Andere gedeelte van de L-vormige woonkamer
Het uitzicht naar de achterkant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten