Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 31 maart 2013

Pasen

Afgelopen dinsdag was het zo rustig op Matjo's werk (van de bijna 200 personeelsleden, waren er nog maar 6 op het bedrijf) dat hij tegen half 4 al thuis was. Gezellig!

Woensdag zijn we rond een uur of 8 's ochtends naar Elverum gereden met de auto, hier 3 uur rijden vandaan. Loreena wilde graag weer eens bij de H&M winkelen en ook eens bij de BikBok kijken, dus besloten we maar gezellig met z'n vieren te gaan. Rond 11 uur waren we in Elverum. Eerst naar de Plantasje, een soort Intratuin, waar ik 2 leuke gele metalen emmertjes voor de helft van de prijs kon kopen. Leuk voor op de veranda straks. Daarna naar Horze, een winkel met allemaal paardenspullen, waar we een nieuwe paardrijhelm voor Loreena hebben gekocht. De oude was te klein geworden. En toen naar het centrum, eerst naar het ene en daarna naar het andere winkelcentrum. In het 1e winkelcentrum hebben we ons gesplitst: de mannen gingen mannenwinkels bekijken en ik ben, bij gebrek aan een echte vriendin, als surrogaatvriendin met Loreena mee gegaan, alle winkels in waar ze wilde kijken en enthousiast de gepaste kleren bewonderd. Ik heb zelf ook nog 2 leuke gekleurde truien gescoort bij de BikBok. In het 2e winkelcentrum hebben we waxvrije skies voor Loreena gekocht in de uitverkoop en boodschappen gedaan bij de Coop OBS Hypermarked. Rond 7 uur 's avonds waren we weer thuis, waar Balto ons blij begroette. Hij had keurig zijn behoefte opgehouden, brave hond. 's Avonds heeft Loreena een kleine modeshow gegeven met haar nieuwe kleren:






Donderdag gingen Matjo, Loreena en ik weer skieën. Helaas verliep de tocht niet zo goed, want de nieuwe skies van Loreena gleden voor geen meter. Halverwege hebben Loreena en ik van skies gewisseld, zodat zij ook nog even lekker kon skiën. Ik was kapot toen we weer thuis waren.

Vrijdag lekker een dagje thuis gebleven en wat in het huishouden gedaan, o.a. de ramen weer eens gezeemd. Het was boven nul, dus nu kan het weer. Ook nog lekker buiten gezeten en de veranda weer wat verder van sneeuw ontdaan. Er lag een halve meter en er zijn nu nog 2 hopen over. De onderkant is ondertussen ijs, dus dat is af en toe even flink hakken. Maar het vordert gestaag.

Zaterdag zijn we naar Tynset geweest. Een aantal winkels waren open, waaronder de supermarkten en ook de G-sport, waar we even binnen zijn gelopen om te vragen of er wat aan de slecht glijdende skies te doen was. Ja hoor, daar was een apart glijmiddeltje voor. Gelukkig maar. 's Avonds naar de film The Hobbit gekeken. Voor mij voor het eerst, Matjo en Tino hadden hem in december al in de bioscoop gezien. Goede film.

Vandaag eerst het paasontbijt:



Begin van de middag zijn we naar Øversjødalen gereden voor de verjaardag van Femke. Die heeft ook paasvakantie en is vanuit Aberdeen naar haar ouders gekomen, om daar haar vakantie door te brengen. Het was zowaar druk onderweg. Toen we de R30 op wilden, kwamen er wel 7 auto's achter elkaar aanrijden! Het moet niet gekker worden! Dat werd het wel, want we reden net Tolga uit richting Hodalen, kwamen we 6 auto's achter elkaar tegen! Het merendeel hyttefolk aan de formaten auto's te zien. Hyttefolk zijn mensen uit de grotere steden die hier in de buurt hun vakantiehuisje (hytte) hebben.

Hein en Daniëlle waren er nog toen we bij Peter en Ingrid arriveerden. We hebben voor het eerst hun varkentje Julia bewonderd. Ze is echt superleuk! Hier de link naar een filmpje van Julia: http://www.youtube.com/watch?v=mOFa2x9B5Eo of kijk anders hier:



Tegen zessen waren we weer thuis. Matjo heeft zijn beide broers nog even gebeld om hen te feliciteren met hun verjaardagen. De ene was afgelopen vrijdag jarig, de andere vandaag.

Morgen nog een keer skieën. Dit keer gaan Matjo en ik gezellig samen. We proberen iets verder te komen dan de vorige keer. Drinken en wat te eten mee, dan moet dat gaan lukken. Hein en Daniëlle gaan morgen hun hondje halen, Nora, een beaglepuppie van 8 weken oud. Superschattig,zo'n kleintje.

En dinsdag is de hele Pasen alweer voorbij en gaan we weer over op de normale gang van zaken.

1 opmerking:

  1. Hai hai wat een drukke dagen zo met je gezinnetje, en ja af en toe is het nodig zeker als vrouw zijnde eens lekker te shoppen. Erg leuk om het allemaal te lezen, en Loreena je hebt super leuke kleren gescoord ziet er toppie uit. En je mams als surrogaatvriendin is helemaal geen slechte uitkomst. Leuk lieve mensen om te lezen dat het zo goed met jullie gaat. knuffel Corry

    BeantwoordenVerwijderen